Sthlmsguiden på Hearts

Publicerad 2015-01-25 18:12:00 i IB Stockholm,

 
Kvarteren runt Stockholms Centralstation börjar skärpa till sig. Snart har vi ett stationskvarter värdigt en storstad. Tidigare har Sthlmsguiden besökt Luzette, The Crooked Leg har funnits i något år nu och Duvel Café är en favorit på bloggen sedan länge. Nu har Tryffelplansgruppen, gänget bakom The Crooked Leg inne på Nordic Light Hotel, även öppnat en syskonkrog inne på Nordic C Hotel precis utanför entrén till Arlanda Express. Namnet är Hearts och den här hörnan av stan behöver verkligen hjärta.
 
Bild: Bra och fint utbud av såser och dipp
 
 
En mörk, undanskymd och kissluktande hörna som inte har så mycket dragningskraft för andra än de tursiter som tidigare slussats in i Ice Bar har nu börjat piffats till. Hotellet har fått en mer välkomnande entré och restaurangen har stora fönster mot gatan. Restaurangens inredning är trevlig. Amerikansk bar möter fransk bistro. Fina gardiner och detaljer. Stolarna i matsalen känns dock lite fel. Som om de blev kvar från innan renoveringen.
 
Hearts har en liten men lockande meny som består av klassiskt godis. Här finns pizza, hamburgare, chili, kycklingvingar och lasagne. Det känns lite som om kocken listat sina favoriträtter från barndomen och satt upp allt på menyn. Och inte mig emot. Testade burgare och chilin vilka båda var helt ok. Fint glänsande bröd och saftigt kött. Stort plus för tillbehörskorgen som är både fin, med egna flaskor, och bred till utbudet. Också trevligt att se att de valt att gå runt standardutbudet från sin dryckesleverantör gällande alkoholfira alternativ. Här finns ginger beer, Snapple, Cane Cola och Pepsi med riktigt socker. 
 
Bild: Fin och god hamburgare
 
Hearts är ett uppskattat inslag. En mysig oas i ett annars trist kvarter. Att en lirare står och kaskadspyr på gatan utanför när vi ska gå hem ramar liksom in känslan av att det börjar bli ett riktigt europeiskt tågstationskvarter. Trafikstök, fylla, stekos och lite mörker. Med det sagt är Hearts värt ett besök om man är sugen på lite bättre pizza och hamburgare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela