Christopher Bastins New York tips

Vi fortsätter med vår lilla inför guide till New York. I dag är det dags för favoritdesigner Christopher Bastin från GANT Rugger som tipsar om Freemans. En restaurang med den fantastiska adressen End of Freeman Alley, Off Rivington between The Bowery and Chrystie. Man ska tydligen inte missa dippen på kronärtskocka och den lilla butiken som ligger i anslutning på hörnet.

Bild: Chrisopher Bastin. Kolla in Christophers blogg här och GANT Ruggers egen blogg här.


Christopher tipsar om Freemans.

Tips: Strawfoot Handmade Tote och Billy Kirk

Jakten på den perfekta dagväskan fortsätter. Jag har redan förklarat min återvunna kärlek till ryggsäcken men i dag kikar vi på totebags istället.
Väskor: Strawfoot Handmade Tote, Billy Kirk Everyday Tote

Konrad Olssons New York tips

Vi fortsätter med lite tips inför New York resan. I dag har turen kommit till duktiga bloggaren och redaktören för nya reportage och livsstilsmagasinet Icon. Första numret är ute nu och mycket läsvärt måste jag säga. En blandning av Filter som möter GQ som möter Monocle. Typ. Konrad tipsar om The Spotted Pig som tydligen ska ha de bästa lunchburgarna och han bjuder även på två bilder från sitt senaste besök. Det ser både snyggt och gott ut och det tackar vi för!

Bild: Konrad Olsson vars blogg ni hittar här.Konrads tips: The Spotted Pig

Mauro Scoccos New York tips

Jag åker till New York om ett par veckor vilket jag ser väldigt mycket fram emot. Det var dock ett par år sedan jag var där sist så jag behöver uppdatera mig en aning vad gäller mat, dryck och shopping. Vad då bättre än att fråga ett gäng andra med bättre koll än mig. Först ut är ingen mindre än ikonen, musikern och twittraren Mauro Scocco som bjuder på ett fint restaurangtips i Mary's Fish Camp på 64 Charles Street. Färskt och mysigt ska det vara. Det låter bra tycker jag.

Bild: Mauro Scocco


Mauros tips: Mary's Fish Camp på 64 Charles Street

Ty ölen ska matcha din bok


Öl: Dale's Pale Ale
Bok: A Presidential Novel/ Anonymous

Tips: Nytt och snyggt från Our Legacy


Our Legacy AW11

Broken preppy

Jag fick en fråga på mejlen vad Broken preppy är för något. Jo, Broken preppy är stiluttrycket för en smutsigare stadsversion av preppy. Tänk J.F.K som gör the walk of shame efter en fredagskväll eller John Belushi i Animal House. Det är inte så välkammat, innehåller lite mer denim och tvättade skjortor men utan att tappa den romantiska akademiska auran.

Jacka: Gant Rugger
Skjorta: Engineered Garments
Jeans: Levis Vintage by Robert Geller
Slips: Vintage
Bågar: Ray Ban Avana
Skor: Converse


Ryggsäcken

Det är roligt hur man fungerar egentligen. För ett par år sedan skulle jag aldrig kunnat tänka mig att ha ryggsäck. I alla fall inte till vardags. I skidbacken och på väg till träningen visst, men inte till jobbet. Men så går ju allt i cykler. I lågstadiet var rätt ryggsäck livsviktigt. Det var en statussymbol och även en markör på morgonen när man skulle paxa sin plats i ledet till skolbussen. Salomon var då ett måste. Sen i högstadiet var det Eastpack som gällde och vi pratar fortfarande ryggsäck. Antingen var man med i Team Kånken eller så tillhörde man Team Eastpack. Jag försökte dölja en dålig Eastpackkopia vädligt länge. Sen tog cykelväskorna över och helt plötsligt var man en tönt med ryggsäck. Lagom till att jag började tvåan fick jag en svart Timbuktuväska och den hängde med långt in på Universitetstiden. Mot slutet skulle det dock vara dokumentportfölj. Det var dags att förbereda sig inför arbetslivet och vuxna män bär varken cykelväska eller ryggsäck till jobbet. Trodde jag. Men nu har jag ändrat mig. Skumt hur man är funtad. Nu är ryggsäckar det enda jag kan tänka på. Dokumentportföljen är ju bara jobbig att bära och man har inte händerna fria. Josh Lyman har ryggsäck och då har jag ryggsäck.

Ryggsäck: Abingdon for J.Crew

Takterrass

Jag går och drömmer om en ny lägenhet. En tvåa med öppet kök mot vardagsrummet, fiskbensparkett och ett sånt där stort duschmunstycke som hänger från taket. Jag har aldrig varit en huskille. Det är lägenhet som gäller. Men om någon skulle komma och erbjuda mig ett hus med en takterrass som denna. Ja, då skulle jag kanske tänka om lite. Jag skulle addera lite växter, en tomatplanta kanske, lite chilifrukter, ett långt träbord med bänkar och lite kulörta lampor. Sen skulle jag bjuda på mexican night varje kväll. Hemgjord chili på högrev, tequila, guacamole och koriander i stora lass.


Sen skulle jag vilja ha ett kök med fristående enheter.

2011 NIKE MAG

Tillbaka till Framtiden filmerna är klassiker från barndomen och vem har inte varit sugen på att äga ett eget par av Marty McFlys NIKE MAG från Tillbaka till Framtiden 2. Nu går det. NIKE har tagit fram 1500 par som kommer att auktioneras ut här. 150 par om dagen i tio dagar.
All vinst går direkt till Michael J Fox Foundation, som samlar in pengar för forskning om Parkinson, en sjukdom som Michael J Fox själv lider av.

Garderoben: Oscar Jacobson, Filippa K & H&M


Kavaj: Oscar Jacobson
T-shirt: Filippa K
Chinos: H&M

Garderoben: Acne, J.Crew & The Shirt Factory


Kostym: Acne
Slips: J.Crew
Skjorta: The Shirt Factory

Garderoben: NN07, Red Collar Project, GANT Rugger & J.Crew


Jacka: GANT Rugger "Homerun"
Skjorta: J.Crew
Jeans: NN07
Dokumentportfölj: Red Collar Project

Garderoben: J.Crew, H&M, GANT Rugger, GANT by Michael Bastian


Kavaj: GANT by Michael Bastian
Tröja: GANT Rugger
Skjorta: J.Crew
Chinos: H&M
Dokumentportfölj: Red Collar Project

Oktober i New York

Nu är det snart bara en månad kvar till New York. Det är en jobbresa med ett späckat schema. Men det kommer bli en del tid över för att handla det som måste handlas, dricka det som måste drickas och äta det som måste ätas. Har fått ett par riktigt fina tips på speak easy barer. Det har länge varit en dröm att kliva in från en regning gata, gå igenom en charkbutik, förbi korvar, lufttorkade skinkor, en stor skäggig gubbe med blodigt förkläde som blänger och fram till en omärkt dörr längst in. Där ringer man på en liten klocka. Dörren öppnas och på andra sidan serveras bourbon av märken man aldrig sett i ordentliga glas med tjock botten. På detta kommer det även bli tacos på La Esquina. Kan verkligen blir något utöver det vanliga det här känner jag. Jag tänker packa för både storm och värmebölja. En dagryggsäck måste jag dock införskaffa på hemmaplan. Just nu kommer de snyggaste från Amberg.

Mössa: J.Crew
Kavaj: Our Legacy
Skjorta: r by 45rpm
Jeans: Spellbound
Skor: Mark McNairy
Ryggsäck: Amberg
Bok: A Presidential Novel/Anonymous

En lugn helg


RSS 2.0