Tävla om en skjorta från GANT Yale Co-op

Publicerad 2011-03-30 13:38:42 i Allmänt,

Ni har fortfarande chans att tävla och vinna en skjorta från GANT Yale Co-op. Totalt väljs fem vinnare ut och bidragen publiceras här på bloggen. Det du behöver göra för att tävla är att skicka in en bild på din favoritskjorta och i text beskriva varför det är just din favorit. Maila in ditt bidrag till industribolaget@gmail.com. Tävlingen avslutas på fredag. Glöm inte att maila in fullständiga kontaktuppgifter och storlek (S-XL). Läs mer här.

Dagen då gruset försvann.

Publicerad 2011-03-28 19:18:03 i Allmänt,


Nu är det hög tid för vårtecken. Och vissa är viktigare än andra. Jag går och väntar på den där morgonen när man kliver ut på trottoaren och inser att kommunen sopat upp gruset. Då är det vår på riktigt. Kommungubbarna tar inga risker med gruset. När de väl sopat upp det så vet man att det inte blir mer is. Då är det äntligen säkert att ta fram vårskorna som  legat framme i hallen och retat dig sedan du köpte dem i februari. När man var mindre var det en ännu större lycka eftersom man slapp riskera knäskålarna i kurvorna när man lekte Dunken. Ett felsteg på gruset med Kinaskorna och du hade sårskorpor till midsommar. Så nu hoppas jag att dagen snart är kommen så att jag slipper gå på tå med mina vita låga Converse mellan vattenpölar och isfläckar.

Tävling: Favoritskjortan med GANT Yale Co-op

Publicerad 2011-03-25 08:12:20 i Allmänt,

I dag släpper GANT en kollektion med specialskjortor under namnet GANT Yale Co-op. Skjortorna är reproduktioner av gamla skjortor som såldes på Yale Co-op-store under 60-talet. Skjortorna som nu börjar säljas i Sverige, på nätet och i GANTs butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm, har en fin detalj i en så kallad "locker loop" på ryggen som kom till för att man enkelt skulle kunna hänga upp skjortan i omklädningsrummet. En trevlig liten detalj som följt med sedan 60-talet.
GANT har varit snälla nog att bistå med fem stycken skjortor som ni alla kan tävla om här på Industribolaget. Eftersom skjortorna från GANT Yale Co-op har en historia och bär på små trevliga detaljer tänkte jag att det kunde vara kul att höra om era skjortor och deras historia. Temat för tävlingen blir därför "Min favoritskjorta".

Så här går tävlingen till:
Jag vill att du i text och bild berättar storyn bakom din bästa skjorta. Din guldklimp i garderoben. Din favorit.
Ta en bild och berätta i text (max 500 ord) varför just den skjortan är din favorit och maila in ditt bidrag till industribolaget@gmail.com.
Glöm inte att skriva namn, önskad storlek (S-XL) och fullständiga kontaktuppgifter!
En jury bestående av mig samt ansvariga på GANT väljer ut de fem bästa bidragen.
De fem vinnarna kommer att kontaktas via mail och bidragen publiceras med text och bild här på bloggen. Ditt bidrag kan även komma att användas av GANT.
Tävlingen startar den 25 mars och pågår fram till 1 april.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!

Ps. Skriv ner en URL om du har en blogg som du vill att jag ska länka till om du skulle vinna.


Bild: GANT Yale Co-op

Som lite inspiration till tävlingen tänkte jag ta tillfället i akt och berätta om min favoritskjorta. En klassisk blå- och vitrandig buttondown som jag köpte på J.Crew i San Francisco 2008.

Det var ungefär samtidigt som jag startade Industribolaget faktiskt. I vilket fall, den här skjortan har varit med om mycket. Den har matchats collegeslipsar, blå blazer, grå kostym, cardigan, crewneck, slitna jeans och chinos. Den har varit på Demokraternas konvent i San José i Kalifornien och sett när Bill Clinton talade bland ballonger, skyltar och konfetti. Den har suttit med en Maker's Mark i The Redwood Room på Clift Hotel. Den har svettats framför Spanien-Sverige i EM och gråtit av ilska när Villa gjorde 2-1. Skjortan har fläckats av köttsaften från för många burritos på Freebirds. Den har suttit ensam och uppgiven en sen natt på McDonald's Kungsgatan i Stockholm. Den har irrat omkring en tidig och förvirrad morgon i Berlin. Den har lidit stora nederlag men rest sig sakta. Den har slitits alldeles lagom mycket i kragen av dåliga slarviga tvättar i en gul gammal tvättmaskin. Skjortan vars ärmar alltid rullas upp har varit grundplagget för broken preppy. Skjortan var med när jag fick mitt första riktiga jobb och såg när AIK vann SM-guld i fotboll. Den var mitt i den första varma och oförglömliga kramen som gick över i en kyss. Den bär på många minnen. Den är min favorit.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela