Utstyrsel: Way post Cat Power

Publicerad 2009-08-27 21:15:31 i IB Utstyrsel,

Claes på King skriver läsvärt som vanligt. Jag känner själv prestationsångesten smyga med inspiration som går i för branta toppar och dalar för mitt eget bästa. Ingenting händer utöver det vanliga. Dagen är blank, sångerna tomma, kaffet känns plastigt, jag tvingas dricka te och nätterna ekar. Jag har själv inte lyckas ta mig ur min egen post Cat Power syndrom. Var finns en ny historia? Spänningen och passionen? Jag försöker lyssna till den kloka lilla farbrorn som bor där inne.

"Some people hear their own inner voices with great clearness. And they live by what they hear. Such people become crazy... or they become legend."
- James Harrison

Jag har lyssnat. Jag har lagt örat mot golvet och lyssnat noga. Resultatet väntar.
Berättelsen om Cat Power resulterade dock i en handfull klassiska utstyrslar. Det får helt enkelt bära denna helg framåt. Dags att skaffa ett par boots som man kan ha till kavaj.


Kavaj: The Virdi-Anne
Skjorta: R by 45 rpm
Chinos: Whyred
Boots: Rokin
Bågar: RayBan
Väska: Hope

Tema USA: The Hill-Side

Publicerad 2009-08-27 20:11:36 i Tema USA,

Det finns fortfarande en del goa grejer att hämta från det stora landet i väst. Idag tipsar jag om det lilla märket The Hill-Side som bland annat gör slipsar och näsdukar i chambray och vaxad canvas.
Just nu skrivs det fortfarande mycket om americana workwear, en stil som jag själv gillar, och detta lilla märke kan säkert ta fart framöver. Produktionen sker i en liten fabrik på Manhattan och bilderna nedan är från premiärkollektionen AW09. Finns just nu att köpa via http://www.hickorees.com/
Jag har själv funderat på vad för typ av slips man kan köra till jeansjackan och här fick jag ett par goda idéer.

Utstyrsel: Sista sommarhelgen?

Publicerad 2009-08-26 08:46:01 i IB Utstyrsel,

Var och friserade mig igår. Gick väl sådär av ett par olika anledningar. Det började med att jag inte kom till min vanliga frisörska vilket alltid skapar viss nervositet. Men det började bra och jag lugnade mig en aning.
Jag är den typen av kund som inte tar med en tidning till stolen eftersom jag gillar att tjöta lite som de alltid gör i barbershops på film. Min vanliga frisörska pratar alltid på och det blir avslappnat och skönt. Igår gick det åt andra hållet. Självklart var hon söt och så.
Jag försökte efter schamponeringen att inleda lite småprat med olika vinklar men när jag märkte att jag inte fick någon respons blev jag nervös och slängde i panik ur mig typ
 - Fullt ös här idag. Klipper alla sig den 25e, he he?
 - Tänk vilket härligt vi har idag.
Sopa! Jag alltså...
Hon svarade med ett oengagerat - mmmmmm
Sen fortsatte hon att klippa. Nu visste jag helt enkelt inte var jag skulle ta vägen. Först och främst har jag ingen tidning att läsa. Mobilen ligger i kavajen så jag kan inte plocka upp den och låtsas att jag fått ett viktigt sms eller liknande. Om jag bara sitter och tittar i spegeln ser jag ut som creepy stalker guy. Vad göra? Jag fick helt enkelt blunda genom hela klippningen. I vilket fall nu är jag nyklippt, lite kortare än planerat och funderar på om det här blir sommarens sista helg? Dagens utstyrsel nuddar det resonemanget i alla fall.


Bågar: Uniforms for the Dedicated
Skjorta: Gitman Bros.
Jeans: Robert Geller for Levis
Skor: Converse
Väska: H(y)r Collective
Armband: Billy Kirk

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela