Utstyrsel: Lämnad för sommaren

Publicerad 2009-03-31 10:07:06 i IB Utstyrsel,

Igår skrev jag om västen. Idag tar jag min an den kortärmade skjortan. När jag satt och funderade kom jag fram till att de måste vara ett av de svårare plaggen att verkligen kunna bära upp. Världens bästa polis Andy Sipowicz och Michael Douglas i Falling Down bar upp skjortan på sitt sätt. Men jag vet inte riktigt om jag är ute efter just deras modeller. Det får inte blir för slappt, fladdrigt och rakt samtidigt som det inte får bli för spännigt. Klurigt värre.


Skjorta: Raf Simons
Byxa:Raf Simons
Skor: Trickers
Klocka: Timex
Bågar: Ray Ban
Case: MO851


Det ligger någonting speciellt över den kortärmade skjorta. En känsla av arbetaren som blir lämnad kvar i staden när alla går på semester. Kvalmig värme, damm, glada turister och sommarklubbar fulla av krogpersonal. Grabben som sitter och filosoferar vid baren hos baristan och sakta rör sin espresso innan det stora svepet.

Gamla Coffee Cup (nu Espresso House) på Stockholms Central hade en perfekt bardisk där man kunde sitta med sin kaffe i hörnet och se världen springa förbi. Kanske iklädd en kortärmad skjorta?'
 Tyvärr är baren inte kvar nu. Det tycker jag är synd.

Boktips: Behind Bars

Publicerad 2009-03-31 09:18:54 i Allmänt,

Jag har skrivit tidigare om min förtjusning för barer. Som ärrad bartender uppskattar jag ett väl genomfört koncept, ordning och reda samt lite finess.
Den här boken är nog verkligen något för mig att placera ut lite snyggt i min framtida lya. 340 sidor med de inredningsmässigt bästa barerna.


Bild: Selectism

Tankar kring en väst

Publicerad 2009-03-30 14:03:52 i Allmänt,

Västen, plagget som väldigt snabbt blev kapat av stylisterna på diverse sång och dansprogram på TV. När jag tänker på västar så är det just de bilderna som dyker upp fram på näthinnan. Den så kallade "fin" västen med skjorta, färglad slips och spretigt frisyr med lite längd i nacken. Inte min personliga favorit direkt men det betyder inte att man ska förkasta västen helt som plagg.
Flera japanska märken fullkomligt spottar ur sig americana workwear där västen har en riktig huvudroll. Och varför inte testa en kraftigare väst till ett par rejäla jeans. Kanske till årets sista roadtrip upp till fjällstugan?
Det tåls att tänka på. Här kommer i alla fall mitt förslag.


Väst: Waste
Jacka: Engineered Garments
Skjorta: Junya Watanabe
Jeans: Nonnative
Boots: Red Wings
Ryggsäck: Eastpak by Raf Simons
Mössa: Irwin

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela