Att bo på hotell

Publicerad 2013-07-23 15:05:59 i Allmänt,

Om det är något jag gillar mer än flygplatser så är det hotell. Jag älskar att bo på hotell. För mig är det en enorm lyxkänsla att få gå in i ett rum som är städat, bäddat och iordningsställt bara för mig. Och om jag vill kan jag lyfta på luren och få hjälp med nästa vad som helst.
 
Jag tror jag gillar det så mycket eftersom det inte händer så ofta. Och hotellkänslan är många gånger förknippad med andra roliga händelser som bröllop, semestrar eller konferenser. När jag väl bor på hotell försöker jag få ut så mycket som möjligt av min vistelse. Finns det badkar så badar jag. Finns det kul flaskor i minibaren så smakar jag. Finns det pool så simmar jag. Frukosten ska testas och baren ska provsittas. Allt för att maximera känslan.
 
Sen hör det till att alltid ha teven på i bakgrunden hela tiden när man är på rummet. CNN är ett måste . Efter att jag ett år bott ganska mycket på hotell såg jag till att skaffa CNN hemma så att kanalen kunde stå på i bakgrunden när jag åt frukost innan jobbet. Det är något med vinjetterna som är lugnande.
 
Än så länge har jag inte bott på så många flådiga hotell. Det finaste bodde jag nog på nu i förra veckan. Doria Hotel i Bodrum. Ett stor fint semesterhotell uppe på en kulle. Infinity pool och en omelettkock till frukosten. Det är dock inte som att bo på hotell i en stor stad. Det är verkligen det bästa. Och det bästa "stadshotell" jag bott på så här långt är nog Mondrian Soho i New York. Ett litet men smart rum. Skön dusch, stor säng, snygg TV, iPad på rummet och Modelo Especial i minibaren.
 
Även på hotell har jag mina rutiner. Efter incheckningen packar jag upp på rummet. Kollar runt i alla lådor och botaniserar i minibaren. Efter det tar jag en dusch och kollar in vilka kanaler som finns på teven. Sen bär det av ner till lobbyn och baren. Personalen på hotellet är oftast bättre en den egna guideboken. Jag brukar fråga efter deras egna favoriter. Vilka barer är det som gäller, var hittar jag bästa hamburgaren, var ligger den bästa bokaffären osv. Nästan varje gång får man ett par riktiga guldtips.
 
Mitt hotellintresse har växt med tiden och blir bara större och större. Även om jag i dag läser mer om fina hotell än bor på dem så kan jag verkligen förstå personer som reser till en viss plats i världen bara för att på bo ett specifikt hotell. Det ska jag också göra en dag.
 
 
 

Att flyga

Publicerad 2013-07-23 14:26:13 i Allmänt,

Jag har skrivit om min kärlek till flygplatser tidigare. Speciella platser med människor som ska bort eller hem. Min strategi är att aldrig stressa. Jag är hellre för tidigt på plats så att jag i lugn och ro kan gå igenom mina egna ritualer. Först ska jag handla tidningar, sen ska jag titta om jag behöver köpa någon extra bok och sist ta en kaffe alternativt drink lite beroende på tiden på dygnet.
 
Den finaste flygplats jag varit på är Changi Airport i Singapore. Men mitt bästa flygplatsminne har jag från O'Hare i Chicago. Det var under tiden då jag pluggade i Santa Barbara. Mitt flyg gick från Los Angeles via Chicago med slutdestination Miami där jag skulle fira jul tillsammans med en släkting. Flyget var inte försenat och jag hade 2,5 h på mig i Chicago. Gott om tid att utforska flygplatsen och göra det jag älskar mest. Sitta i flygplatsbaren. Ensam tillsammans med alla andra. På väg. En Jack Daniel's med is. Serveras med servett och en liten röd pinne att peta med. Uppkavlade skjortärmar och lätt skäggstubb. Bakom mig hade jag en riktigt bra första utlandstermin och nu skulle jag spendera julhelgen i Miami. På den stora tavlan radades världen upp i form av slutdestinationer. Just då kände jag mig som en kung. Världen var liksom min.
 
Själva flygningarna i sig är däremot inte alltid lika kul. Beror oftast på hur man sitter. Jag försöker alltid få säte vid gången så jag kan vinkla ut benen. Under själva flygningen försöker jag först läsa och sedan, om det finns, botanisera ordentligt i videobiblioteket. Min absolut bästa flygning hade jag i våras. På väg hem från en konferens i Austin uppgraderade min snälla chef mig med sina poäng så jag fick sitta i business class. Vilken dröm. Sen den dagen har jag börjat samla poäng. Tyvärr har jag en lång väg kvar innan jag har tillräckligt med poäng. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Tills dess har jag alltid flygplatsbaren. Det är också en lyx. I alla fall för mig.
 
 
 
 
 
 
 

Riktiga böcker

Publicerad 2013-07-22 16:31:13 i Allmänt,

Sommartider är boktider. Jag älskar att läsa. Framförallt när jag reser. Ett gäng böcker och tidningar i handbagaget är ett måste. Och då menar jag riktiga böcker. Inte någon e-bok på en iPad eller Kindle.
 
E-boken är verkligen bland det mest osexiga jag vet. Den är också opraktiskt. Du kan till exempel inte läsa under start och landning på flyget. Du kan inte tumma på den direkt efter ett dopp i havet. Du kan inte ha den i kavajfickan och du kan inte stapla den i bokhyllan hemma. Nej riktiga böcker ska det vara.
 
För en bok säger något om dig som person. Det är en accessoar. En riktig bok kan även vara ett litet konstverk i sig. Fin att titta på med en genomtänk framsida och rygg.
 
Så köp ett par riktiga böcker i sommar. Sätt dig i skuggan med en öl och läs dig bort.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela