Industribolagets Stockholmsguide: Hjerta

Publicerad 2014-05-29 12:24:23 i IB Stockholm,

Hjerta på Skeppsholmen är en bortglömd gömd oas. Många håller till höger när de kommit över bron men sväng istället vänster och hux flux har du en träbrygga under fötterna, hör vinden vina i båtmaster och känner doften av tjära. Det är som en expresstunnel ut i Skärgården. Här vid bryggan, i en gammal torpedfabrik, ligger restaurang Hjerta. Klassiskt kök och en väldigt mysig uteservering som gjord för en #boköl. Häromveckan var jag lite rädd att de bommat igen men nu läser jag med glädje att Hjerta öppnar upp med ny meny och uteservering bland båtarna. Köket ska fokusera på svensk sommar med mycket rök. Låter kanon i mina öron. För den som gillar öl har Hjerta ett bra utbud av godis från Nynäshamns Ångbryggeri. Industribolaget recommends!
 
Bild: En #boköl på Hjerta från förra sommaren. Dela gärna boktips och god öl under #boköl på Instagram i sommar!

Industribolagets Stockholmsguide: Bon Bon Deli

Publicerad 2014-05-29 12:10:21 i Allmänt, IB Stockholm,

Det pågår en mackrevolution i Stockholm. Och av alla revolutioner så är detta den godaste. "Mackan" som räddat mig många gånger när kylskåpet varit tomt eller matbudgeten körd i botten. Jag har redan tipsat om Love Food Café på Hornsgatan och nu är det dags för minst lika bra Bon Bon Deli på Rådmansgatan 23. Lokalen är lite skönare här för min smak. En lång bardisk som löper från dörren genom den kakelklädda lokalen fram till köket där man beställer. På menyn finns Philly Cheesesteak, Reuben Sandwich, Bacon burger, Pulled chicken och en tonfiksmacka. Extra fin detalj på väntölen som erbjuds för en billig peng. Väl värt ett besök. Industribolaget recommends!
 
Bild: Phily Cheesesteak på Bon Bon Deli.
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela