Årets bästa högtid: Julen

Publicerad 2013-12-19 14:04:00 i Allmänt,

 
 
Julen är bäst. Ingen protest. Så är det bara. Det finns ingen högtid som jag gillar så mycket som julen. Anledningen är att det går att mysa så oförskämt mycket. Och då jag är lite av en expert på mys. Framförallt hemmamys.Så är det inte konstigt att julen blir årets högtid här på bloggen. Mitt tips till dig så här inför helgen och julledigheten. Ladda kylen med god julöl. Önska dig mycket böcker och tidningar i present. Frys in ordentligt med is. Blanda goda drinkar och drick långsamt. Elda om du kan. Om inte så brassa på med en massa ljus. Skruva ur alla taklampor. Det är det omysigaste som finns. Glöm heller inte bort att göra en bra spellista som domineras av Dean Martin, Sinatra och Mahalia Jackson.Och sen när alla har gått och lagt sig släcker du ner allt förutom julgranen. Sedan öppnar du en julmust, lutar dig tillbaka och kollar på Ett päron till farsa firar jul. Priceless.
 
 

Årets utstyrsel

Publicerad 2013-12-05 08:13:00 i Allmänt,

Blazer: GANT Rugger
T-shirt: Our Legacy
Jeans: Spellbound
Skor: Mark McNairy
Case: Billy Kirk
Bågar: Vasuma 

 

Om jag fick välja, och det alltid var 20 grader varmt i Sverige, skulle jag gå klädd så här året om.

 

En ofodrad beige blazer till ljusa jeans och en gråmelerad T-shirt. Till det är mitt val bruna brouges på fötterna och då självklart utan strumpor. En väldigt viktig detalj.  För att ”klä upp” det hela väljer jag en blå scarf. Då scarf känns lite ovant och ”konstnärligt”, alla fall för mig, så blir det självklart att välja en med hamburgare på. Scarfen plockas fram vid behov som till möten, mingel och middagar. Den ska dock aldrig knytas eller slängas om halsen, som ”konstnärer” gör, utan helst ligga slimmad längs med insidan på blazern, endast med kanten synlig. När blazern är knäppt läggs scarfen i kors över magen så att den sticker ut lite snyggt i höjd med gylfen. Typ. Istället för en väska eller ryggsäck väljer jag ett brunt läder case. Perfekt för en dator, några tidningar och en anteckningsbok.

 

Så där har ni den. Årets utstyrsel á la Industribolaget.

 

Köttmackan är årets macka

Publicerad 2013-12-02 09:03:07 i Allmänt,

Den här utmärkelsen har varit väldigt svår men också god att avgöra. I slutändan var det oavgjort mellan Köttmackan från Juiceverket och Bánh Mì från Bun Bun Truck. Köttmackan vinner tack vare tillgängligheten då den alltid finns nära jobbet. En bra kombination med kött, chilimajjo och rostad lök. Riktigt god macka som även är enkel att göra hemma.
Andra som var med och slogs om titeln var så klart Pulled pork sandwich och en American shrimp roll.
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela