Industribolaget i köket: Mackor och soda

Publicerad 2014-04-27 13:44:00 i IB Köket,

Två riktigt bra kokböcker som kommer tummas ordentligt i sommar är Mackor av Jonas Cramby samt Soda, lemonad och snacks av Tove Nilsson. Utöver att de är väldigt fina så är de utsökt goda. Jag har börjat jobba igenom ett par recept. Har bland annat en gingerbug som står och bubblar i köket "as I blog". I helgen testade jag att göra egen syrup på ginger ale och lemonad. Båda blev väldigt goda. Det blev även en egenkomponerad köttmacka och shrimp roll inspirerat av Jonas Cramby. Här har jag kvar att baka brödet själv. Den tiden hade jag inte i lördags. Får bli nästa helg.
 
 
Ginger ale syrup
 
2 dl mixad färsk ingefära
1 msk citronzest
1 pressad citron
5 dl vatten
2 dl rörsocker
2 dl strösocker
 
Koka upp ingefära och citron med 5 dl vatten. Ta av plattan. Tillsätt socker och vispa lätt så det löser upp sig. Låt dra under lock några timmar. Sila av på flaska och kyl. Servera med mycket is och sodavatten. Jag använde även syrupen som bas i en Darn n' stormy med mörk rom och lite köpt ginger ale på toppen. Svingott!
 

Industribolagets Stockholmsguide: Boquerian

Publicerad 2014-04-27 13:31:42 i Allmänt,

Sidogatorna till Biblioteksgatan har inte varit så roliga. Men upprustningen av nya Biblioteksstan har smittat av sig upp mot Norrlandsgatan och Regeringsgatan. Även om Stockholmspressen ironiserat i spaltmeter om Mood-gallerian så har den varit ett positivt lyft för mig som jobbar i kvarteret. Flera bra matställen och nya butiker. Hästlängder bättre än gamla Sahlénhuset. Bäst är nästan att den tidigare döda gatan Jakobsbergsgatan fått liv. Ljud, ljus och nu även uteserveringar. En av dessa är Boquerian. Alltid fullpackat. Dock är det lite lugnare på just Jakobsbergsgatan som ofta ligger i skugga. Men det gör inget nu när temperaturen stiger. Här går det bra att sitta en varm eftermiddag med en öl och en miniburgare när shoppingen är avklarad. Så skippa trängseln och ta sidogatan istället.

 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela