Krognyheter i Stockholm

Publicerad 2015-01-30 09:24:00 i IB Stockholm,

2014 var ett bra krogår. Mycket nytt som kom och där Kommendören var min personliga favorit. 2015 verkar inte bli sämre. Det fullkomligt regnar nyheter om barer och krogar som snart slår upp dörrarna. Kul! Jag har plockat ut tre favoriter som jag ser fram emot lite extra mycket.
 
Bottles ska vara en pop-up bar i samarbete med bartenders från Shibumio och Little Quarter. Det lovar mycket gott. Enligt hemsidan och Instagramkontot blir första adressen Lilla Nygatan 5.
 
Eggs Inc. verkar också väldigt bra. Som den frukostälskare jag är kommer jag direkt att hylla alla initiativ till att bredda utbudet för god mat på morgonen. Bakom det nya konceptet står bland annat Andreas Hedlund som blev Årets kock 2002. Enligt hemsidan ska det serveras stans bästa äggröra och andra frukostspecialare framt till kl 11:00 då det blir en lite matigare meny med ägget som hjälte. 
 
 
 
Den tredje nyheten är mycket glädjande att Bar Central, kanske det trevligaste och godaste stället på Södermalm, ska öppna en syskonkrog med samma namn på Birger Jarlsgatan. För mig blir det bara ett stenkast från kontoret. Som en dröm. Stans bästa schnitzel och massvis med god pilsner. 
 
 
 
 

Så tar du på dig mössan

Publicerad 2015-01-30 08:38:00 i Allmänt,

Jag gillar mössor. Men jag har ett problem. Jag får världens hemskaste mössfrisyr. Håret lägger sig som om några aliens gjort ringar i ett vetefält. Med åren har jag därför fått arbeta fram en speciell teknik när jag tar på mig mössan. En teknik som blev nästintill perfekt under det svinkalla besöket i Chicago vid nyår. 
 
Det går till så att jag trär på mössan från bakhuvudet och sedan för den framåt mot pannan till. På det sättet lägger sig håret på ett sätt att alla strån pekar i en och samma riktning. När det är dags att ta av sig mössan drar jag bara en hand genom håret och rufsar till det lite med ett ganska ok resultat. 
 
Tack vare denna nya teknik har jag i vinter haft mer mössa på än vanligt. Något mina elefantöron tackar mig för.
 
Bild: Mössa från GANT Rugger
 
 
 

Tugga torr och slät asfalt i nya sneakers

Publicerad 2015-01-29 12:37:24 i Allmänt,

I dag är verkligen inte rätt dag. Vädret utanför fönstret påminner om något nyhetsinslag från Murmansk i början på 90-talet. Regn, slask, brun snö och grus. Usch, fy, blä. Samtidigt hemma i hallen står alla sneakers på rad. Nyputsade och bara väntar på att få tugga slät, torr asfalt. Jag längtar till dagen då en äntligen kan göra sig av med strumporna, ploppa i frottésulorna och bara glida fram. Räknar dagar.
 
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela