Industribolagets Sthlmsguide: AG

Publicerad 2012-03-23 08:46:25 i IB Stockholm,

Det har redan skrivits spaltmeter om AG:s eller Allmänna Galleriet. Och det är välförtjänt. Jag som gillar helkaklade väggar och kött trivs mycket bra här. Stället består typ bara av kakel och kött med undantaget för en skumt träd med plasthänder. Ett konstverk tydligen. Två trappor upp möts man av fritt hängande kött och vinkyl. Som öppna armar. Bardelen är avskild från matsalen och väl värd en drink innan maten. Personalen är trevlig och hjälper till snyggt men inte påträngande när man frågar okunnigt om passande viner. Sist jag var här blev det hamburgare på Jureskogs vis. Gillar du smakrik ost och riktigt rökig bacon så är du i himlen. Plus för senapsdipen som kommer till. Nom nom nom.

Industribolagets Sthlmsguide: Serrano

Publicerad 2012-03-23 08:39:04 i IB Stockholm,

Två dagar i rad har jag gått tillbaka för att äta El Classico Burrito på Serrano. Kyckling, ris, svarta bönor, ost, majssalsa, färsk salsa med koriander, salsa roja och gräddfil för 75 kr. Till det ett glas iskall mangojuice. Helt ok faktiskt. Har passerat förbi Serrano (namnet är inte bra) på Kungsbron massvis med gånger utan att gå in. Stället ser ut som en sämre nattklubb. Allt är i svart läder och silver. Men maten är god. Är man sugen på en burrito så är det en bra lunch!

Magiska timmar

Publicerad 2012-03-20 20:52:02 i Allmänt,

För ett par veckor sedan var jag i Milano med mina vänner. Det var min 30 års present. En fantastisk helg fylld av skratt, god mat i form av ostar, oliver, korvar, skinka, pizza och fotboll. Milan mot Juventus på ett knökfullt San Siro. En fantastisk resa helt enkelt. 
Vi tog halvdag och åkte på en fredag. Och de där timmarna mellan jobbet och det att resan startar är nästan lika bra som resan i sig. Det är magiska timmar. Jag lämnar vardagen bakom mig och hamnar fel i vardagslunken. Ur schemat liksom. Då ser jag saker annorlunda. Sinnena skärps. Jag tar en kaffe och köper ett magasin som jag läser på tåget till Arlanda. Jag gillar att checka in i god tid. Jag vill hinna sitta i baren en stund. Dricka en Samuel Adams och titta på businessresnärerna. Läsa lite i min bok. Vänta in mitt resesällskap. Jag njuter fullt ut och har hela resan framför mig. Nästan lika bra som resan i sig. Tänk själva när ni lämnar jobbet inför semestern. Timmarna innan allt börjar. En bonus. Det är magiska timmar. 

Bild via: GQ
Kavaj: Boss Black
Väska: Prada
Passport holder: WeSC x The Standard

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela