Industribolagets Sthlmsguide: El Taco Truck, Kommendören, Luzette

Publicerad 2014-10-14 10:03:54 i IB Stockholm,

Det händer mycket i Stockholms krogvärld. Igen. Det känns som bara igår som det nästan var en explosion med nya ställen. Allt från sköna cocktailbarer till habila hamburgerrestauranger och moderna mötesplatser med mat, konst, drinkar och musik. Och nu händer något igen. Kul!

Bild: Lunch på El Taco Truck.
 
Förra veckan öppnade gänget bakom El Taco Truck sin första fasta restaurang på Nybrogatan 57.  En liten, nästan hemlig ingång, öppnar upp en avlång lokal i gamla postenhuset, nu ombyggt till lyxbostäder. 95kr för fem tacos med val på fläsk, kyckling och bönor gör El Taco Truck till en ny lunchfavorit vid sidan av La Neta.
 
Bild: Baren på Kommendören
 

I fredags blev det även ett kort besök på nya kvarterskrogen Kommendören. Ett besök som gav mersmak. En fin hörnlokal, tidigare Bistro Nouveau, som renoverats riktigt snyggt. Inredningen påminner en del om Schiller’s Liqour Bar i New York men det gör ingenting för det stället är kanontrevligt. Baren är det första som möter en när man kliver in och den är välfylld. Extra bonus att de har True Detective-öl (Lone Star) på flaska. Kommendören är lagom stort med runda bord, mysiga bås och behaglig belysning. Drinklistan är läskande och menyn gör att jag kommer behöva komma tillbaka många många gånger. Här kommer det bli rikligt med #boköl i vinter.

Bild: En kaffe på Luzette innan jag hoppade på tåget i söndags.
 

Stockholm Central har fått ett välbehövligt lyft under de senaste åren. Nu börjar det äntligen kännas som en riktig tågstation där det går att handla bra tidningar, dricka gott kaffe och äta riktig mat. Senaste tillskottet på matsidan är Luzette från Svenska Brasserier som även driver Sturehof, Riche, Taverna Brillo och Teatergrillen. Inredningen är gjord av Jonas Bohlin och känns igen. Det är mässing, marmor och stål. Slitstarkt och tidlöst. På Luzette kommer man kunna ta en drink, äta en god middag, ta en kaffe eller köpa med sig mat på väg eller hem. Det enda som saknas är att man kan sitta och titta på tågen.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela