Slipsen Lyman: Nr 5/100

Publicerad 2010-09-30 08:51:31 i Slipsen Lyman,

Det finns 100 st exemplar av slipsen Lyman där ute i världen. Varje slips är märkt med sitt eget unika nummer och med slipsen följer en e-postadress dit ägaren kan skicka sin egen story och bild. Utöver det unika slipsnumret blir man helt anonym och inlägget publiceras här på Industribolaget.


Nr 5/100

 

Det regnar ute. Igen. Jag försöker komma ihåg när jag kände solen mot mitt ansikte senast. Inser att det var förra helgen. Åtta dagar sedan. Vilket skitland vi lever i.

 

Regnet smattrar mot rutan. Påminner mig om cinco de mayo och de små smällarna som barnen slängde på gatorna när jag var i Baja California för fyra år sedan. Förvånar mig att det verkligen var så länge sedan. Om jag blundar kan jag fortfarande känna Mexicos lukter, smaken av chili och lime i luften. Ljudet av kött som steks på grillar, den gul och rödaktiga tonen som färgar alla intryck. Den knallblå himlen och solen som obarmhärtigt slår ner mot en. Svetten som rinner ner längs min rygg när jag smeker bort kondensen från Coronan som jag precis beställt in.

 

Vi måste åka bort någonstans igen tänker jag. Bort från regnet och den grå verkligheten här.

 

Jag står endast några centimeter från fönstret och märker att min andedräkt ångar ett nästan perfekt hjärtformat märke på glaset framför mig. Hoppas det är ett tecken. Jag hör hur min kollega vankar nervöst bakom mig och jag tittar ner på min kostym för att se att allt fortfarande ser bra ut. Tog den gråa idag. Den sitter perfekt. Benen precis lagom långa. Kavajen som sitter åt längs axlarna och smiter åt min kropp men är inte för snäv. Jag drar åt slipsen för fjärde gången. Hinner jag gå in på toaletten och dubbelkolla att den sitter bra? Jag känner mig orolig. Idag för första gången på flera år valde jag en four in one knut. Slipsen var för grov för min vanliga halv-windsor. Såg ju snyggt ut hemma men sitter den fortfarande åt? Precis innan jag hinner vända mig om för att kontrollera de logistiska förutsättningarna i jakten på spegel hör jag den stora ekdörren öppnas. Den knarrar inte utan snarare är det ljudet av luften som flyr fram från den tunga dörren jag hör.

 

Efter en runda av handskakningar kliver vi in. Rummet är till skillnad från många av de övriga kontoren på våningen stort. Riktigt stort. Fönster som vetter mot både vattnet och operan. Två röda persiska mattor på trägolvet. I taket ser jag att det fortfarande finns kvar fresker från när huset byggdes. Ett stort skrivbord står diagonalt över ena hörnet, föredömligt rent förutom ett häfte papper som ligger uppslaget bredvid datorn. Vi tar plats i den ena soffan mittemot skrivbordet.

 

Jag försöker släta ut pappret som skrynklats av min svettiga hand och harklar mig. Det är dags. Jag känner de andras ögon på mig. Avvaktande. Inväntande. Jag borde ha kollat slipsen tänker jag igen och säger "Tack för att ni bjöd in oss till departementet idag. Precis som ministern påpekade innan så är detta en mycket viktig fråga..."

 

Dagen har börjat.

 

 

Utstyrsel: Mellanösterns Paris

Publicerad 2010-09-28 20:46:43 i IB Utstyrsel,

Jag har en dröm om att resa till Beirut, Mellanösterns Paris, staden som lidit på så många sätt och vis. En stad i ett land som kan erbjuda Medelhavets stränder, snöklädda toppar, starkt kaffe, fantastisk mat, glädje, sorg och passion. Det känns som om Beirut har sett och varit med om allt. Staden drar i mig, den kallar på mig. För ett par år sedan var jag nästa på väg. Jag hade tänkt göra en fältstudie och skriva min uppsats därifrån men ett krig sprängde mina planer och krossade min dröm då. Men nu kan jag börja planera igen. Jag vill sitta en kväll i solnedgången på Cornichen, som jag läst så mycket om, och titta på stadens alla invånare när de promernerar sida vid sida. Jag vill känna mig som en i gänget bland författarna på Palace Café, besöka det gamla romerska tempelområdet Baalbeck, se vad som har hänt i Hamra och göra en utflykt till Byblos. Jag måste verkligen ta tag i den här drömmen nu.Kavaj: Our Legacy
T-shirt:Our Legacy
Jeans: Spellbound
Skor: Converse All Star
Väska: Billy Kirk
Kamera: Leica
Glasögon: Persol 714s

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela