Industribolaget i köket: Drinkafton

Publicerad 2013-10-30 08:22:00 i IB Köket,

Det är höst och vädret suger. Hög tid att tända brasa, ta på sig stickad tröja och blanda drinkar hemma till helgen. Förra lördagen hade vi lite vänner på besök och gick loss på drinkvagnen. Mest klassiska recept som ni redan har koll på men en Ginger Mojito blev nog kvällen favorit. Se recept nedan.
Bild: Fake Sazerac
 
Bild: Gärdet Ginger Mojito
 
Gärdet Ginger Mojito
 
6 cl mörk rom
1 matsked färsk ingefära (skalad och hackad)
1 matsked råsocker
4 limeklyftor
1 näve färsk mynta
Krossad is
Sodavatten
 
Muddla lime, mynta, socker och ingefära i botten på glaset. Fyll på med rom och krossad is. Rör om. Fyll på med lite sodavatten. Toppa med mer krossad is och garnera med mynta.
 
 

Om att stoppa in skjortan

Publicerad 2013-10-30 08:00:00 i Allmänt,

Jag gillar att stoppa in skjortan. Det ser bra ut på bild och det känns alltid som man har ett övertag mot alla med skjortan hängande utanpå byxorna. Det finns dock ett problem. I alla fall för mig. Skjortan sitter inte kvar där den ska.
 
Antingen beror det på att jag har för kort överkropp med för långa ben eller tvärtom. För om jag försöker köra en ung Ted Danson med skjortan instoppad utan bälte så räcker det med att ta ett steg framåt och skapelsen går från avslappnat cool till träslöjdslärare på Birka. Skärpet borde ju vara räddningen då tycker man. Men icke. Jag har försökt med skärp i alla byxmodeller. Framför spegeln, när jag står helt stilla, så håller jag en bra President Bartlet-nivå. Att gå fungerar också bra men att försöka plocka ner en kaffekopp från hyllan eller sätta sig på en stol är helt omöjligt. Då åker allt upp och utanför till en rufsig George Costanza-look istället. 
 
Har nu därför börjat studera folk på väg till jobbet och det verkar som äldre män med silverhår samt högre och lite rundare midja inte har några som helst problem med att få skjortan att sitta på plats innanför byxan. Rundare midja kommer jag ju få i framtiden ändå så fram tills dess får ni gärna dela era hemliga tips på att hålla skjortan på plats innanför byxorna.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela