Utstyrsel: Min typ av hjälte

Publicerad 2008-08-29 12:26:09 i Allmänt,


Häromdagen märkte jag att solbrännan var borta. Mina tidigare gyllenbruna ben hade återtagit ett blekt gymnastiksalsskimmer igen och shorts var det inte längre snyggt. Mitt sol och saltblekta Kalifornienrufs till frisyr som jag vårdat ömt var nu bara ett minne och utanför fönstret såg jag tunga tunga regnmoln och en nordanvind som bestämt sig för att stanna. Jag insåg i denna stund att det var dags ställa in sig på att hösten nu var kommen. Av denna anledning, för  ungefär en vecka sedan, kammade jag ner rufset, klippte lite lugg, klädde mig i gråa nyanser och stickade tröjor. Jag har börjat bära min parkas och lyft fram min trenchcoat ur garderoben. Hösten är här nu.

Det var längesedan jag hade lugg, måste nog gå tillbaka till min stenhårda Oasis period, tidigt 2000 skulle jag tro. Sen dess har det varit arméfrisyr för hela slanten och ett och James Dean 2006 försök men nu är alltså luggen tillbaka. Om den är här för att stanna återstår att se men just nu vill jag verkligen. Detta är av den enkla anledningen att Bruce Wayne har lugg och sidbena och tillsammans med ett par skarpa bågar skapas den halvnördigt stygga superhjältekänslan som jag avundar.
Följande utstyrsel har jag satt ihop med ovanstående resonemang i tanken så det är bara att kamma fram barret och på med brillorna. Självklart riskerar man att se ut som en vilsen engelsk skolpojke men det får man helt enkelt leva med.Rock: Kolor
Byxa: Lanvin
Tröja: Acne
Skor: Banana Republic
Väska: Moore&Giles
Armbandsur: IWC

Konsten att bära fluga

Publicerad 2008-08-28 11:29:35 i Allmänt,

Vänner,

Jag har under en längre tid funderat över det här med att bära fluga. På nyår har det sedan ett par år tillbaka varit ofrånkomligt då smoking har gällt på tillställningarna jag besökt. För mig har då själva njutningen legat i att få släppa ut den på efterfesten och som en Dean Martin luta mig tillbaka i en stor brun läderfåtölj med en cognacskupa i handen.
Men sen slog flugtrenden igenom och flera designers gav ut mindre flugor i blandade mönster och färger och flugan blev mer och mer av en vardagsgrej. I sommar har det även kommit en drös överdimensionerade flugor som ser ut som något jag kude gjort i syslöjden i 5:an. Dessa kan man nog mest bära upp om man väger 55kg och är en likblek stylist som driver omöjliga modebloggar. 
Jag föredrar de små versionerna till vardags och knuten till fest. Enligt mig är det lite av ett vågspel att försöka se skön ut i fluga på en tisdag eller mest spankulera omkring som Carlton eller den där mysko snubben som skriver på Aftonbladets baksida.Bilden ovan är från min personliga favorit Band of Outsiders och syns i ett reportage i septembernumret av Men´s Health.
Så där skulle jag inte har några som helst problem med att klä mig en helt vanlig tisdag.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela