Utstyrsel: Den perfekta middagen

Publicerad 2008-11-27 22:11:02 i IB Utstyrsel,

Det är något speciellt med att kliva in på en bra restaurang eller en riktigt snygg bar. Ibland vet man redan när man blir visad till bordet att det kommer bli en lyckad kväll. Det första man lägger märke till är självklart inredning och personal, ser det rent och snyggt ut så är det alltid en bra start. Som gammal ärrad bartender kollar jag alltid in baren också. Pekar droppkorkarna åt samma håll, är det ordning och reda i hyllorna och på bänkarna etc. Detta brukar även vara en bra indikation på att det också är ordning inne i köket vilket åtminstone ger frisk mat.

Jag älskar verkligen när det finns en tanke bakom det som görs. Att man försöker skapa en helhetsupplevelse för kvällen med mat och dryck men även inredningsmässigt. Musiken får självklart inte glömmas bort. De misstaget gör många, det vill säga att de spelar något som går samman med resten av känslan man försöker förmedla till gästen.
 Nu är det inte ofta som jag har råd att dinera på de finaste av krogar då jag är student och obetald praktikant i huvudstaden. Men när jag får chansen så njuter jag till fullo.
Upplevelsen lyfts självklart av trevligt sällskap och det är en bra  anledning till att klä upp sig. Det känns ju inte alltid kosher att sippa en Old Fashioned i jeans och gympaskor under en kristallkrona.
Dagens utstyrsel är inspirerad av en mycket lyckad middag.Rock: Filippa K
Kavaj: Lanvin
Skjorta: H&M
Slips: H&M
Byxa: Marni
Klocka: Audemars Piguet
Skor: Dior Homme

Dagens tips: COS ss2009

Publicerad 2008-11-27 13:48:58 i Allmänt,

Har länge funderat varför COS inte öppnar i Sverige, jag menar det är ju svenskt för sjutton gubbar. I alla fall så har det mycket fint och jag har klämt på både skjortor och kostymer som min vän Nico köpt hem från London till mycket bra priser.
Nu släpper de bilder på plaggen inför nästa sommar och det verkar lovande.
Framförallt är jag glad över de ljusare kavajerna och kostymerna. Har själv en beige och en ljus ljusgrå kostym från H&M som är mycket behagliga på sommaren. Jag känner mig lite som Brad Pitt i Oceans filmerna. En singel kille i sina bästa år som driver ett design Art Deco hotel i Miami.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela