Industribolaget i köket: Old Fashioned

Publicerad 2013-02-19 20:27:00 i IB Köket,

Under vintern har jag haft en ganska trevlig tradition med mig själv. Några gånger i månaden har jag stannat till på lite olika barer i stan för att testa och lära mig göra en klassisk Old Fashioned. Det har varit kul, gott och lärorikt. Bäst i test av de jag smakat så här långt har Svartengrens varit. Här kommer min egen hemmaversion. 
 
Old Fashioned:
 
1 råsockerbit
3-4 droppar Angostura
6 cl Bourbon
Apelsinskal
Stor jädrans isbit (På bilden har jag försökt frysa egen is i en glasslåda. Det gick sådär.)
 
Lägg sockerbiten i botten på rörglaset. Droppa på Angostura och lite lite vatten. Lös upp isbiten så att du får en liten sockerlag på botten. Tillsätt bourbon och is. Rör om med din sked så att det blir väl kylt. Sila över din stora isbit i glas. Skär en bit apelsinskal, vrid skalet så att det pressas ut lite "olja". Du vet att du gjort rätt när det börjar dofta apelsin. Garnera sedan med samma bit och njut framför brasan. Det har tagit mig ett par försök att få rätt proportion med Angosturan. Men det tar sig.
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela