Dina favoritplagg

Publicerad 2013-11-27 12:50:00 i Allmänt,

När jag startade Industribolaget för fem år sedan var min idé att skriva korta texter till bilderna på kläderna jag publicerade. Texterna skulle i första hand inte handla om märket i sig, sömmar, vikningar och slag utan de skulle handla om allt som kläderna varit med om. Deras historia.

Ta dina bästa jeans som exempel. Slitningen och passformen når sin perfektion efter år av användning. Under resans gång har de säkert suttit på en barstol i New York, blivigt dammiga på en bakgata i Rom, fått byxbenen dyngsura under en strandpromenad i Mexiko eller gräsfläckar på knäna från en spontanfotbollsmatch bakom sommarstugan med polarna.
 
Mina favoritplagg i garderoben är inte nya. Det är de gamla trasorna jag gillar bäst. Och därför vill jag lyfta fram initiativet Worn Wear från Patagonia. Ger en bra tankeställare när mycket av det vi håller på med mest är slit och släng.
 
 
Under bloggens levnadstid har jag haft turen att få intervjua ett gäng intressanta personer som alla fått berätta om sitt favoritplagg. Ni kan läsa vad Mauro Scocco, Michael Bastian och Michael Williams svarat här. Berätta gärna vilket som är ditt favoritplagg i kommentarsfältet. 
 

Ichaicha är årets lunchställe

Publicerad 2013-11-26 12:45:00 i Allmänt,

Att äta lunch ute i centrala Stockholm är ett jäkla meck. Det gäller att pricka rätt i tiden för att inte bli nertrampad, sönderstressad och sjukt besviken. Skillnaden på en god och trevlig lunch med att hamna mitt i en scen ur World War Z är ungefär 13 min. För om du vill äta ok mat upplagd med någorlunda kärlek och slippa folk som hökar ovanför din plats för att hugga en extra stol så gäller det att gå ut i tid.
Klockan 11.17, inte en minut senare, lämnar jag kontoret för lunch. Då hinner jag nämligen före lunchkaoset, får glad serveringspersonal samt en lunchkock som har tid att lägga upp maten och samtidigt hålla den varm. Bäst under året har nudelstället Ichaicha inne på Mood varit. Kommer man i tid är sidfläsket kristpigt och grönsakarna fräscha. Men kommer du efter 11.30 är det hela havet stormar och då sjunker kvaliteten en aning. Extra plus för att de har gott om Sriracha ute på borden.
 

Corner Club är årets bar

Publicerad 2013-11-25 08:55:00 i Allmänt,

Det händer mycket i Gamla Stan just nu och det är riktigt kul. I många andra större europeiska städer så är den gamla delen av staden oftast ett vibrerande och intressant bar och restaurangkvarter som faktiskt besöks även av stadens egna invånare. Något som brukar vara en bra indikator på kvalitet. Så har jag inte känt för Gamla Stan i Stockholm förrän nu på senare år. Le Rouge, Pastis, Pubologi, 19 Glas, Djuret, The Flying Elk, Gaston, Tweed Bar, Cultur och Pharmarium är några av nyöppningarna under de senaste åren. Min personliga favorit är dock cocktailbaren Corner Club. Det har blivit fem besök så här långt i år. Tidigt eller sent på dygnet har inte spelat någon roll. Servicen har varit perfekt och drinkarna är alltid svingoda. Årets bar i min bok.
 
Bild: Sazerac på Corner Club. Årets bar enligt Industribolaget.
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela