Utstyrsel: Upprörd vid frukostbordet

Publicerad 2008-05-31 20:16:23 i IB Utstyrsel,

Skulle precis ta sista klunken av morgonkaffet och sen sätta mig i bilen med grannen och åka till LA för en sista shoppingsväng innan hemresan till Sverige. Men just när jag är på väg att gå ser jag i ögonvrån ännu ett inlägg om det är ok eller inte att bära shorts inne i stan. De flesta av er läser säkert samma tidningar och sidor som jag så ni kan säkert lista ut var det kommer ifrån och självklart är det ett gäng hippa stockholmare som kommenterar. Jag blir bara så trött när man hör Hugo Rehnberg chefredaktör på tidningen Pause säga att shorts är ok om:

...du heter Alexander Bard eller kommer från Gislaved och är skyddsombud på it-konsultbolaget där du jobbar. Annars nej. Jag skulle kunna skriva en uppsats i ämnet. Men kortfattat kan jag säga att det är för intimt med ludna ben i urban miljö. Det är inte så mycket att det doftar Oakley-brillor och äta Piggelin i bar överkropp utanför Grand Hotel, som att det faktiskt gör mig lite fysiskt illamående. Nakna mansben skär sig helt enkelt med min macchiato.

Man ska inte kasta sten i glashus, för vad luktar inte Hugos tidning om inte Vodka Redbull, Hennafärg, Wienerschnitzel och Tara Reid?

I vilket fall, att vara oense om någonting är alltid inspirerande och utvecklande. Har ni någon egen uppfattning i frågan om shorts. Jag menar att är det tokvarmt så är shorts härligt användarvänligt och snyggt från alla håll och kanter. Längst fram på barrikaderna gubbar!

Jag kommer nu sätta ner foten och spatsera omkring i shorts och kavaj i så många innerstäder jag kan i sommar, framförallt i Stockholm. Så ser ni en lirare med ett par lurviga ben och bestämd blick marschera fram och tillbaka på Biblioteksgatan, Götgatan, Vasastan med flera så vet ni att det är jag. Kommer även att fortsätta lägga upp härliga kombinationer med shorts och kavaj här på industribolaget.

image219
Kavaj: Marni
Shorts: H&M
Skjorta: Haversack
Seglarpjucks: Narrative
Väska: Tustig
Uret: Breitling (mer av en önskedröm)
Bågar: Tiger
Näsduk: Ralph Lauren

Sky Bar

Publicerad 2008-05-31 05:28:43 i Inspiration,

Hittills har jag tipsat om trevliga barer i USA men världen är full av mycket godis och idag bjuder vi på lite asiatiska specialiteter här på industribolaget. Kosan styr vi därför till Bangkok.
Högst upp på taket i skyskrapan Lebua State Tower ligger Scirocco Sky Bar. Hur killen i baren kan hålla koncentrationen när han jobbar förstår jag inte. Om det var jag som stod bakom disken skulle jag mest försöka se till att jag inte får bakpartiet av Thai Air 747 till Stockholm som garnityr i min nyss färdigblandade Chili Martini.
Nu var det ett par år sedan jag var i Bangkok men det här slutar inte vara häftigt för det, hit måste ni bara gå,
vilken bar!

image215
image217image218

Nu till helgen är det en månad sedan jag startade Industribolaget och det tycker jag ska firas. Jag ser framför mig en utstyrsel inspirerad av en motorcyckel, cigarrer, något stärkande för magen och Sicilien, kan det vara något kanske? Kommer även att dyka upp något man skulle kunna slänga på sig om man vill ta en sväng förbi Sky Bar.

Utstyrsel: Regn mellan kaffevagnen och biblioteket

Publicerad 2008-05-30 22:33:10 i IB Utstyrsel,

Industribolaget har fått sin första förfrågan om att skapa en outfit kring ett speciellt plagg. Det tycker jag är kul! Det är lefrenchmob som fastnat för de gula regnjackorna från Take Ivy fotoboken. Härlig utmaning och jag är verkligen inte den som är den.

image214
Regnjacka: Stansfield
Shorts: H&M
Skjorta: Hickey
Skor: Low Profile fr Asos
Bågar: Nautica
Armbandsur: Swatch Retrograde

Notera att detaljerna går i brunt vilket jag tycker ligger snyggt mot den gulafärgen i regnjackan. Utstyrseln passar perfekt för en sån där dag när man kommer ut från biblioteket och inser att det spöregnar. Lite fumligt fäller man upp kapuschongen på jackan och joggar bort mot kaffevagnen för en kopp java och en russinbagel. Självklart har man en penna i mungipan, en dokumentportfölj som skyddar ditt utdrag om reformer för USA:s valsystem och väl tillbaks på trappan till biblioteket har det bildats dimma på bågarna vilket gör att du snubblar på översta trappsteget och cheerleadertjejerna som är på väg ut får sig ett gott skratt. Tänk er en ung Christofer Reeves när han spelar Clark Kent i Stålmannen 2.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela