Utstyrsel: Gypset som en ung Lowell Bergman

Publicerad 2009-11-30 21:55:26 i IB Utstyrsel,

Jag fastnade för reportaget om Gypsets i söndagens DN. Tre modiga personer berättade om sin fantastiska liv som vår tids lyxluffare. Människor som lämnat Sverige för att göra det där lilla extra som vi andra inte vågar. Det vill säga att lämna trygga Sverige med vänner och familj för att leva ut den egna drömmen.
Fascinerande och inspirerande som verkligen fick hjärnan att börja gå igång på riktigt.
Industribolagets gypset är en ung Lowell Bergman. En kille man skickar till världens alla hörn för att träffa mystiska oljesheiker och fd CIA agenter i exil. Industribolagets egna gypset lever sitt liv i Istanbul, New York, Washington, Beirut, Shanghai, Paris och Kapstaden. Varje år, lagom till jul och midsommar, landar han hemma i Sverige för att ladda batterierna med vänner och familj. Men Industribolagets gypsetare är rastlös. Han har ett mål, ett högre syfte, att berätta för världen och världen.


Bågar: Ray Ban
Cardigan: Ralph Lauren
Skjorta:Our Legacy
Kavaj: Our Legacy
Skor: Rachel Comey
Väskor: J Crew & Billy Kirk
Mobil: Iphone
Kamera: Panasonic
Klocka: Timex
Böcker: The Vesuvius Club/Mark Gatiss & For Whom The Bell Tolls/ Ernest Hemingway
Tidning: GQ

Inspiration: Vinterdryck

Publicerad 2009-11-25 21:56:04 i Inspiration,

Alltid lika läsvärda GQ skriver klokt att "vi klär oss ju säsongsmässigt, så varför inte också dricka säsongsmässigt". Jag håller med på alla plan. En Corona fungar fint bland svettpärlorna på stranden men gör sig verkligen inte rätt i läsfåtöljen framför brasan eller i soffan bredvid julgranen. Till dessa högtidsstunder krävs lite mer rejäla doningar. Drycker som ramar in mörkret och verkligen speglar kylan och råheten i den svenska vintern.
GQ radar upp många fina pavor i sin artikel men jag kan inte säga att jag smakat deras tips tidigare. Därför tipsar jag om mina personliga favoriter i vinterbarskåpet och jag lägger även till två fina julöl som jag kommer att smutta på framför krubban i jul.
Tyvärr saknas dock vinterns viktigaste flaska på bild och det är Zeunerts Julmust. Ord kan inte beskriva hur god den är och har ni turen att hitta den hos er handlare så ska ni vara glada. För varje år som går bli den mer och mer sällsynt.


Fr v: Anchor Steam Christmas Ale, Samuel Adams Winter Brew, Angostura Bitter, Cointreau, Highland Park 18 yrs Single Malt, Bulleit Bourbon, Appleton Estate V/X Rum, Jim Beam red stag.

Nu kanske ni undrar varför jag valt att plocka med Angotsturan och Cointreaun? Jo, jag älskar nämligen Lynchburg Lemonade och den är uppfriskande året om!

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela