Industribolaget i köket: Breakfast taco

Publicerad 2013-05-20 19:38:00 i IB Köket,

Tacos till frukost var något jag upptäckte när jag pluggade i Kalifornien 2007/2008. Inte direkt vanligt här hemma och jag ska erkänna att många rynkar på näsan en aning när jag försöker bjuda på det. Men rynkningarna byts snabbt till stora leenden. För tacos till frukost är gott. Riktigt gott. Perfekt att börja en bra lördag med. Det här är min variant. Hoppas det ska smaka.
 
Breakfast tacos Gärdet style med Prästostäggröra och Fast tracked salsa  (3 pers)
 
6 små tortillas
4 ägg
2 dl röd mjölk
2-3 dl riven prästost
3 tomater
1 näve koriander
9 baconskivor
Honung
Oregano
Chilipulver
Salt
Peppar
Lime
 
Lägg 9 baconskivor i en ugnsfast plåt. Pudra lätt med oregano och chili. Ringla lite honung över och kör i ugnen tills det fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Kärna ur tomaterna (eller använd körsbärstomater) och hacka fint. Blanda med koriander och smaka av med salt, peppar och lite lime.
Rör sedan ihop ägg och mjölk. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Kör på medelvärme i pannan till du fått en fin äggröra. Smaka av med salt och rör sedan in prästosten.
 
Servera med tortillabröd, hot sauce, svart kaffe och apelsinjuice.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela