Sommarsula

Publicerad 2012-06-26 08:06:39 i Allmänt,

Även fast man kanske inte kan tro det på vädret just nu så är det sommar. Och ett säkert sommartecken för min del är när jag sätter i mina sommarsulor i skorna. Sulan, som du köper i vilken skobutik som helst, är gjord av frotté och riktigt skön. Sommarsulan låter dig vara barfota i skorna vilket är snyggt till shorts och om du vikt upp byxbenen en aning. 
 
Skor: Converse
Chinos: GANT Rugger
T-shirt: J.Crew

Legendar

Publicerad 2012-06-13 12:43:07 i Allmänt,Historien har en förmåga att älska legender. Belöna stora bedrifter och mod framför blygsamhet och feghet. Historien kommer ihåg vackra långskott och glömmer felpassar.


På fredag har elva svenska män chansen att skriva in sig i historieböckerna. Bli det vi vanliga människor behöver i vår vardagslunk. Legendarer.


Jag tror att En person kommer ta den chansen.


På andra sidan planhalvan kommer det att stå 11 engelsmän. Fotbollsspelare vars nation inte vunnit något sedan 1966. Spelare som också kämpar för överlevnad i gruppen.


Hungriga. Törstiga.


Läktarna kommer vara fulla av vitklädda krigare. Tiotusentals skrikande halsar som kommer bära fram sitt lag. God save the queen kommer att få betongfundamenten att skaka i Kiev.


Men vi ska inte vara rädda.


För det är då när allting verkar kört som han tar sin chans. Det är då han skriver sitt eget kapitel. Skapar historia.


En stenhård brytning. En vändning. Två snabba kortpassar. Löpning på yta. Dra isär försvararet. Ett perfekt instick. Ett skott. Ett mål. En vinst.


Jag tror på dig Zlatan.


Bli legendar.

 

Upplagt för något fint.

Publicerad 2012-06-12 08:27:13 i Allmänt,

Jag hade laddat för fest.  En weisssbier, en pale ale, en fin lager och en fulöl på slutet. Det skulle bli starten på en magisk EM-sommar. Aldrig någonsin har jag som sofflirare gått in i ett mästerskap med så positiva känslor. För första gången kändes det som vi hade ett spelskickligt och hungrigt mittfällt. En frisk och urstark Zlatan på topp och en härförare i Mellberg där bak. Upplagt för något nytt. Upplagt för något fint.
Några timmar innan Sveriges match hade England spelat oavgjort mot Frankrike i, enligt mig, turneringens hittills sämsta match. Nu skulle vi ta oss an en taggad hemmanation men med mycket press på sig. Upplagt för något bra. I mitt huvud skulle vi klara av anstormningen de första 15 för att sedan ta över mittfältet och vinna med 2-0.
Jag hade fel.
Vi hade inget mittfällt och det dröjde till att "Chippen" kom in sista 20 innan det började bli lite fart. Zlatan krigade som aldrig förr. Han ville vinna. Tillsammans med Martin Olsson verkade han vara den enda i Sverige som ville det.
Min öl smakade skit och det gjorde Sveriges totala försvarsinsats också. I motståndarlaget fanns en 35-årig halvskadad före detta skyttekung som hur enkelt som helst fick nicka in två mål. Första gången kom han upp ensam mot 5 svenskar i straffområdet. Vid andra får han cirkulerar runt och nicka in en hörna vid första stolpen.
Det får ju inte bara hända.
Det posisitva att ta med sig. Daniel Nannskog är bra i tv. England och Frankrike skrämmer inte. Jag tror fortfarande på en magisk EM-sommar. Nu gäller det för killarna att hålla ihop gruppen. Se sig själva i spegeln. Och spöa England.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela