Badrumsuppdatering

Publicerad 2015-03-26 07:45:40 i Allmänt,

Efter många år har jag bytt doft. Jag håller mig inom samma märke, Tom Ford, men går från Cologne till Noir. Alltid ett stort steg att byta. Under hela gymnasiet körde jag med Hugo Boss Dark Blue för att gå över till Dior Homme på universitetet. På college i USA 2007 blev det Tom Ford av en slump då Dior Homme var slut och jag har varit märket trogen sedan dess. Har även slängt min hyvel från Gillette och bytt till en från Harry's som jag köpte i Chicago senast. Stort plus att rakhyveln inte ser ut som en vapen från Battlesstar Gallactica och att den inte kräver batteri. Ren och stilig design och ett kul koncept på nätet. Problemet är att Harry's tyvärr inte levererar till Europa ännu men kommer förhoppningsvis inom kort.
Bild: Rakhyvel från Harry's och ny doft från Tom Ford
 

Ny rapport från Austin

Publicerad 2015-03-22 12:18:20 i Allmänt,

Förra veckan besökte jag konferensen SXSW i Austin för tredje året i rad. En fantastisk samlingsplats för alla som är nyfikna på vad framtiden har att erbjuda gällande kreativitet och kommunikation. I år testade vår lilla delegation från jobbet att boka boende via AirBnb. Det funkade väldgit bra. Huset i östra Austin, nära bar och matgatan E 6th St, var väldigt fint och värdarna mycket hjälpsamma. Smidigt att bo med gångavstånd till konferesen/festival och all bra mat. För om det är något det finns gott om i Austin så är det mat. Läs gärna mina tidigare små guider. Här och här.
 
Bild: Boende i östra Austin via AirBnb.
 
Nära vårt hus låg trevliga Cenote. Ett fik/lunchställe med enklare meny byggd kring frukost, ägg och mackor. Det är ett fint litet trähus med stor trädgård där det finns gott om bord att äta vid och spana på trafiken som slingrar sig in mot centrala Austin. Bra ställe att ladda batterierna på inför dagen. Under festivalveckan är det dock mycket kvällsevent här så ett tips är att komma tidigt.
 
Bild: Grötfrukost på Cenote.
 
Ytterligare en bra upptäckt var Contigo. Väldigt trevlig restaurang i utkanten av Austin. Inget du promenerar till utan här gäller taxi. Men det är väl värt resan. Invid en parkering och en stor åker ligger restaurangen där de flesta av borden står under barhimmel. Självklart finns en bar och matsal under tak men det är med öppna väggar. I Austin älskar restaurangägarna verkligen hängande miniglödlampor och på Contigo har de inte sparat på krutet. Hundratals smålampor ger ett väldigt mysigt intryck. Känns nästan som att vara i en gammal godsägares trädgård på Julepfest. Menyn är enkel med ändå spännande. Testade bland annat friterade gröna bönor med chilimajonäs till förrätt. Och till fördrinken serverades det cashewnötter rostade i svartpeppar och lönnsirap. Svingott! Till varmrätt blev det en gryta på kanon och dumplings. Det var gott men hamburgaren som bordsgrannen åt var magisk. Till dessert blev det bourbonglass som riktigt bra avslutning.
 
Bild: Contigo Austin

När det kommer till barer så måste jag tipsa om Weather Up. Även den i östra Austin. Baren är ett helt litet hus på E Cesar Chavez St. Mycket kakel och läder på insidan och miniglödlampor på baksidan. En riktigt mysig bar med fler egna specialare på cocktailmenyn. Väldigt bra pris på Lonestar med shot på hemgjord kanelwhiskey som får skägget att dallra.
 
Bild: Wheater Up

Packa för vårweekend

Publicerad 2015-03-22 11:29:45 i Allmänt,

Även om snön utanför mitt fönster försöker säga annat så är det snart vår. Den bästa av årstider för en snabb storstadsweekend. Tiden på året då det går att promenera runt i timmar utan att bli för svettig eller frysa ihjäl. Ta sikte på en piazza i vårsolen, rulla upp skojrtärmarna och betställ in en öl och lite oliver. Jag listar några detaljer nedan som gör helgen stilig och lite mer bekväm.
 
 
 
Passfodra: J.Crew
Nödladdare till mobilen: J.Crew
Bågar: HAN Köpenhamn
Anteckningsblock: Field Notes
Necessär: Billy Kirk

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela