Utstyesel: Äventyraren från Bosporen

Publicerad 2009-01-31 13:15:32 i IB Utstyrsel,

Jag vill känna värme. Jag vill andas tung fuktig luft. Jag vill sitta på en stökigt levande krokig gata i Istanbul med ruskigt starkt turkist kaffe framför mig. I händerna har jag en enorm dagstidning men egentligen sitter jag bara och njuter av stadens skådespel. Pärlor av svett rinner sakta sakta längs med ryggen. Skjortan är ordentligt uppknäppt, håret lagom rufsigt och lite smutsigt av avgaser.


Skjorta: Acne
Chinos: Our Legacy
Sandaler: Golden Goose
Väska: Carga
Bågar: Persol
Jag vill vara på den plats där Europa möter Asien. Jag vill känna mig lite äventyrlig igen. Jag vill äta stekt ost, oliver och blaskigt öl.

Utstyrsel: Min egen modevecka

Publicerad 2009-01-29 09:09:43 i IB Utstyrsel,

Läser i dag en kort intervju med Scott Schuman om hans tankar kring Sthlm Fashion Week. Han tycker att svenska designers är lite för fega och inte vågar ta ut svängarna, - "överallt syns bara svart och vitt" säger han (själv iklädd mörk kavaj och grafitgrå halsduk?).
Nu har jag själv inte varit på plats så jag ska passa mig för att säga för mycket men av de bilderna jag sett i diverse tidningar och på de större bloggarna så vill jag säga att det är den svenska enkelheten som jag personligen uppskattar. Till skillnad från Scott Scuman tycker jag att mode och design inte ska vara allt för tillkrånglat och omöjligt. Framför allt så ska kläderna vara användarvänliga och gärna tidlösa. Helt omöjliga pufff och krusidull kreationer, kaftaner och omlottsärkar går mig obemärkt förbi.

Så dagen till ära så har jag satt ihop en egen liten "front row" utstyrsel. De svenska färgerna (svart och grått) representeras här av ett par byxor från Filippa K och en mössa från Our Legacy.
Musiken till min visning skulle nog vara A Milli/ Lil Wayne och DNVO/ Justice
Mössa: Our Legacy
Kavaj: Needles
Skjorta: Journal Standard
Byxa: Filippa K
Skor: Jil Sander
Väska: Rick OwensLäs mer om modeveckan på SvD och på DN.

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela