IB Awards: Årets restaurangupplevelse
I en av stans minsta restauranglokaler upplevde jag en av mina största matupplevelser. Duck & Crab på Rådmansgatan är verligen en gömd juvel. Lokalen var tidigare en bra deli som serverade Stockholms enda Philly Cheese Steak Sandwich men har nu byggts om. Kaklet och bardisken är bytt mot ljus träinredning som ger en hemtrevlig och varm inramning. Då det inte får plats så många bord så består servisen av en enda person. En riktig klippa också. Helt klanderfri och perfekt trevlig.
Jag åt ostron till förrätt och till huvudrätt blev det husets chilikrabba på rekomendation. Krabban var banne mig bland det godaste jag ätit på mycket länge. Det tar sin tid och är väldigt pilligt vilket gjorde att det krävdes en handfull flaskor Pang Pang Light innan tallriken var tom. Men det är värt allt jobb. Såsen är overkligt god. En dröm! Extra bonus för äventyret att gå på toaletten. Gå in genom köket, ta sedan en trappa rakt ner genom ett hål i golvet till en källarkorridor, förbi ett mysigt chef's table och sedan över världens högsta tröskel innan du når toan. Riktigt skoj.
Som ni förstår så var jag väldigt nöjd med mitt besök och Duck & Crab står som vinnare i kategorin Årets restaurangupplevelse. På fin andraplats måste jag passa på att nämna Low & Slow Smokehouse på Luntmakargatan. Även den väl värd ett besök.