Intervju med Mauro Scocco

Publicerad 2010-06-03 16:01:55 i IB Intervju,


Det är en glädjens dag för Industribolaget idag! Mauro Scocco har svarat på ett par korta frågor till Industribolaget Intervju. 
Mauro som, utöver all bra musik som han har skrivit, bjudit på stor underhållning och livsnjuteri tillsammans med Plura i "Mauro & Pluras Kök" på TV8 i vintras. Coolast i stan om ni frågar mig.
Nu är Mauro på gång med nytt materiel och nya singeln "Adrenalin"släpptes på Itunes idag. Jag ser fram emot det nya och har flera fina minnen av det gamla. För mig personligen är refrängen i "Den som söker" viktigt minnesvärd och passande för äventyren i livet.





Industribolaget finns för att berätta historerna och äventyren bakom varje favoritplagg i garderoben. Har du något favoritplagg där hemma?

 - Jag har en vintage Hawaiiskjorta ( Ralph Lauren) inhandlad i New York som jag alltid bär mycket på somrarna och den påminner mig om fuktiga nätter i stan där och bad ute på Long Island och annat kul. Den är dessutom väldigt sval. Sen har jag en röd urtvättad Velvet revolver t-shirt som jag alltid sover i av nån anledning.

I ditt och Pluras succéprogram som visades på TV8 i vintras kunde vi ofta se dig i en fin röd mössa som vinteraccessoar. Har du någon given sommaraccessoar?

-  Tack, den idén fick jag från din blogg by the way. Mina clubmaster med tonade glas, snott rakt av från Jack Nicholson är jag rädd. Haft dom i 20 år nu.

Strumpor eller barfota i skorna på sommaren?

-  En del klarar den där grejen andra ser ut som dom glömt strumporna....det måste vara ett val man gör framför spegeln.

 
Något speciellt som du kommer ihåg modemässigt från perioden med Ratata? Vad var 80-talets bästa och sämsta plagg?

 - De extremt höga midjorna på jeansen var väl ingen höjdare...på plussidan får man säga att folk var mindre rädda för färg.


Vilken är den bästa baren för om man behöver sitta ensam och tänka över ett glas en liten stund?

 - Mellanbaren på Sturehof eller Grekturkens lilla bar med bara två platser.

Har du någon speciell plats i världen som du helst reser till för få inspiration?

 - Jag älskar New york (som alla andra) för variationen, pulsen och känslan av att allt är möjligt. Det är dock en helt annan stad nu än då jag hyrde lägenhet där som 22 åring i Hells kitchen....på gott och ont faktiskt.

Hur förbereder du ditt kött inför grillen? Slungar du som Per Moberg, marinerar du eller slår du det mört med hjälp av redskap?

-  Hahaha har inte haft det problemet sen 1987....äter inte kött.


Om man inte kan presentera en lika ståtlig kagge a'la Plura som köksaccessoar vad ska man satsa på då?

 - En kökskniv från Sabatier om det nu räknas som accessoar.


Jag lyckas ibland gå på en date eller två men är fortfarande singel. Jag vill ju inte tro att det bara beror på mig ;-) så min sista fråga är om du har något tips i Stockholm dit jag ska bjuda nästa date för att verkligen göra ett bra intryck?

 - Boka ett av båsen på restaurang Bergamott på Hantverkargatan. Chambré separeét på East om man gillar asiatiskt.

Kommentarer

Postat av: thomas

Publicerad 2010-06-03 16:21:41

mäktigt! rolig intervju

Postat av: Wille

Publicerad 2010-06-03 17:16:41

Fan va kul! Han e en sval snubbe den där mauro.

Postat av: Simon

Publicerad 2010-06-03 19:21:32

Gilla!

Postat av: Jay

Publicerad 2010-06-03 20:02:48

briljant

Postat av: Olof

Publicerad 2010-06-04 09:11:33

Riktigt bra!

Postat av: Gigi

Publicerad 2010-06-04 11:37:51

Mauro är nog den enda referenspunkten som varit konstant sedan jag var 13 och fram till idag, 20 år senare. Mauro och möjligen Ernst-Hugo Järegård (fast på helt olika sätt). Han är som en bra hund, slukar allt som är på riktigt (mat, italienskt herrmode, resor, vettiga samtal) och fräser åt allt det meningslösa (Fångarna på Fortet mm). Vilken hjälte!

Postat av: Fredde

Publicerad 2010-06-04 12:37:04

Riktigt bra inlägg!



http://myvintage-clothes.blogspot.com/



Är min nystartade blogg där jag kör ett vintage koncept och säljer både mina egna samt nya kläder från butik till väldigt bra priser.



Ta Er en titt!



/Fredde

Postat av: Johanness

Publicerad 2010-06-06 22:24:57

Imponerande med denna intervju. Och än mer imponerande att han funnit inspiration från din blogg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela