Årsbästalistan 2014

Publicerad 2014-12-30 09:26:00 i Allmänt,

Årets bok: Nattfilm

Mystisk deckare med utgångspunkt på Manhattan. Sliten journalist jagar sanningen bakom galen skräckfilmsregissör. Om jag får önska snart en film av Scorsese med Mark Ruffalo eller Clive Owen i huvudrollen.

 

Årets ikon: Matthew McConaughey

Huvudroll i True Detective, Interstellar och så en Oscar för Dallas Buyers Club. Sedan länge en favorit på Industribolaget för prestationen i Juryn.

 

Årets nykomling kläder: A Day’s March

Skjorta, byxa och tröja i vanliga färger. Okomplicerade kläder är befriande när många gamla favoriter vänder ut och in på sig själva med japanska silvriga rymdbombers, tokiga mönster och kostymbyxor i mjukistyg.

 

Årets nykomling bar/restaurang: Kommendören

Äntligen en bar på promenadavstånd mellan kontoret och lägenheten. En ordentlig bardisk där man kan sitta länge. Stort plus för vinklade cowboyspeglar i taket och att det serveras Lone Star. Befriande avslappnad personal som samtidigt är proffsig.

 

Årets bar: Corner Club

Bäst i år igen av tre enkla anledningar. Perfekt service utan att bli snofsig, trevlig atmosfär och goda drinkar.

 

Årets sko: Adidas Match Play

Fattigmans Stans Smith. En snyggare och billigare lädersneaker som går att få i gräddvitt. Perfekt till jeans och udda kostymbyxa.

 

Årets drink: Dark N’ Stormy

Färskpressad lime, mörk rom, is och ginger beer.

 

Årets TV-serie: True Detective

Stora Moleskines, upprullade skjortärmar och whiskey. Snyggaste och mest spännande TV-serien någonsin. Går inte att jämföra med något.

 

Årets film: Interstellar

Christopher Nolan är gud. Allt han gör blir bra oavsett hur komplicerat manuset är.

 

Årets tidning: Bloomberg Businessweek

Varje vecka kombineras business, politik, kreativitet, nöje, stil och intressanta långintervjuer i ett behändigt toaformat. Framsidorna är alltid underhållande.

 

Årets lunchställe: Saluplats Husman och Love Food Café

Delad förstaplats mellan Saluplats Husman i Hötorgshallen och Love Food Café inne på Marie Laveau. För ett fantastiskt trevlig bemötande och stans bästa kåldolmar är Saluplats Husman i en klass för sig när det gäller lunch. Ont om plats vid den lilla bardisken så stället funkar inte för stora sällskap. Det positiva här är dock att du kan välja och vraka mellan all klassisk husman du kan tänka dig. Går såklart att ta med om du inte får plats. Love Food Café är ett mackställe av högsta klass. Stans bästa just nu. Testa bringan och skölj ner med deras lemonad. En riktigt bra och prisvärd macklunch för under 100 kr. Med tanke på läget vid Mariatorget borde det kanske vara mer folk här. Men skönt nog är det en ganska lugn lunchträngsel.

 

Årets sämsta: Dragkedje-gylf på jeans

Fult och opraktiskt.

 

Årets resa: Tulum och Cozumel

Paradislikt öliv med goda tacos följt av strandliv med goda tacos. Addera tequila, Modelo Especial, en hög böcker, vila och iskalla paletas på det och du får världens bästa semester.

 

Årets matupplevelse: Shibumi

I en källare under Esperanto serveras små underverk till maträtter. Fish & chips, pork slider, sashimi, friterad glaskrabba, ja allt är gott här. Lägg där till att servicen är perfekt och drinkarna svingoda.

 
Bästa lärdomen: Blött kaffefilter
Barista föreläste över lunch på kontoret och jag lärde mig att en alltid ska blöta kaffefiltret lite innan man brygger. Det gör faktiskt stor skillnad!
 
 

 

Om

Min profilbild

industribolaget@gmail.com

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla industribolaget@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela