Industribolagets Sthlmsguide: Miss Voon

Publicerad 2013-01-07 13:04:19 i IB Stockholm,

Julledigheten gav tid och utrymme för lite trevligt barhäng. Besökte gamla favoriter men också lite nytt. Eller ja, hyfsat nytt i alla fall. Miss Voon på Sturegatan 22 har väl snart 1 år på nacken i alla fall. Men jag har nu varit där två gånger på kort tid och känner mig redo för ett utlåtande. En trevlig och mysig bar. Inredningen är mörk och behaglig vilket gör att bardisken blänker fint som det smycke den ska vara. De gånger jag varit där har det varit väldigt lugnt och skönt. Ett perfekt komplement till de lite mer stimmigare barerna längre ner vid Stureplan. Det är ordning och reda i baren. Ett stort plus att de har silverkopp för Mint Julep och fina kopparmuggar till Moscow Mule. Minus för utbudet på fatöl med endast Spendrups och Brooklyn Lager. Då är Bistro Rigoletto på Kungsgatan bättre som har Gotlands Bryggerier på fat. Jag drack Old Fashioned båda gångerna som smakade mycket bra. Väldigt fin is. Det verkar som de har arrangemang på helger med DJ men jag föredrar nog Miss Voon när det är lugnt och mysigt. Lokalen passar bäst för det.

Kommentarer

Postat av: F

Publicerad 2013-01-07 19:53:15

Tungt! Jag jobbade där förra hösten+vintern. Boudy som är barchef är riktigt bra, han har vunnit lite priser och grejer.

Postat av: industribolaget

Publicerad 2013-01-08 08:08:24


F,

Kul! Som sagt en trevlig bar.

Har du något tips som bör kollas upp?

Mvh

Samuel
industribolaget.se

Postat av: F

Publicerad 2013-01-08 11:33:53

Kommer ihåg att det fanns lite roligare drinkar med yozu, ingefära mm. Menyn är fullspäckad med roliga mindre rätter :)

Postat av: F

Publicerad 2013-01-09 12:09:05

Rätt dyrt dock men konceptet var (är?) att man beställer flera mindre rätter. Köket är asiatiskt med nordisk touch.

Postat av: M.S

Publicerad 2013-01-10 03:22:18

Hur är maten där?

Postat av: F

Publicerad 2013-01-10 15:21:14

Sashimin är det du ska äta där. Kalla skaldjur och fiskar, många olika soyor och såser. Fräscht, enkelt och nyttigt. Vissa rätter görs direkt vid sashimibaren (i restaurangen, längst in) och andra kommer från kallköket.

Håll dig borta från desserterna, iaf så var de rätt kassa när jag jobbade där.

Postat av: F

Publicerad 2013-01-10 15:25:35

Finns även grym ceviche såklart. Pilgrimsmusslor skål på en bädd av krossad is. Badar i en asiatisk juice.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela