Industribolaget i köket: Bagel med äggröra och parmesan
Som pappaledig har jag fått lägga om mina lunchrutiner. På jobbet har jag som vana att gå ut och äta vid elva för att hinna före den värsta rusningen. En timmes lugn och ro i samtal med kollegorna. Nu är det skillnad. Jag ska få i mig något att äta samtidigt som jag ska mata min dotter, vilket inte alltid är en dans på rosor. Så för att jag hinna äta lunch över huvudtaget så måste det gå snabbt att laga. Snabbt som fan faktiskt. Tur då att det finns ägg. Mättande och rikt på protein. Häromdagen blev det äggröra på tre ägg och 1/2 dl mjölk. Jag gör den i panna på låg värme och rör hela tiden med en smörkniv i trä. Tycker att jag får in bra krämighet då. Salt och svartpeppar går på i sluten innan jag lassar över allt på min bagel. Grädden på moset är i detta fall rikligt med riven parmesan och några rejäla stänk med chilisås. Snabbt och gott. Helt enkelt ett bra tips på snabblunch.