Drömmer om Birger Jarlspassagen

Publicerad 2015-05-16 14:57:53 i Allmänt,

Birger Jarlspassagen i Stockholm är idag mest en genväg. En vacker genväg. Men den kunde vara så mycket mer. Om jag fick drömma och ta över som hyresvärd eller creative director för passagen så skulle den bestå av följande butiker och restauranger.
 
 
 
The Neck är cocktailbaren du alltid drömt om. Ordentlig bardisk av gedigt trä som bjuder in till att ensamsitta med en #boköl eller en Tom Collins efter shoppingrundan. Små runda bord med marmorskivor och bordslampor portioneras ut i restan av lokalen samt ute i själva passagen. 
 
Om du är lite mer hungrig går du in på Bistro Passage. Inspirationen är hämtad från Au Cheval i Chicago. Avlång lokal med sittbås samt ett öppet kök. På menyn finns steak & frites, hamburgare och grillad fisk med polenta. På helgerna går det såklart att få en äggröra med bacon, Eggs Benedict och bananpannkakor här.
 
Så att du ska ha något att läsa när du sitter i baren på The Neck så finns Death & Kitchen. En bokaffär som specialicerat sig på kokböcker samt crime och thrillers från hela världen. Det är inte ljust och fräst utan mysigt murrigt som en bokaffär ska vara. I anslutning finns ett litet tidningscafé där du kan ta en espresso och köka magasin och tidningar. 
 
Blir du inspirerad att laga mat själv när du bläddrat i kokböckerna så går du in på Den Svarta Pannan. En mycket välsorterad köksbutik där du köper slaktarbrädor, knivar, uppläggningsfat, bra iskartor, cocktailglas, drinkvagnar, grytor, ja allt du kan behöva hemma i köket. 
 
Kläder till middagen hittar du inne på Mr. Porter som öppnar fysisk butik i Stockholm enbart för vår skull. Till sist går du in på skobutiken Sole & Son och köper rätt skovårdskit, ett par nya brouges eller varför inte sommarens nästa gräddvita sneaker. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela