Industribolaget på Mallorca

Publicerad 2015-04-22 11:35:00 i Allmänt,

Jag var på Mallorca 1992 med familjen. Kan inte säga att jag kommer ihåg mycket. Så min bild av ön kommer mest från filmen Jönssonligan på Mallorca. Filmen är bra och så även ön. Den har överraskat. Eller rättare sagt Palma som jag varit i de senaste fyra nätterna och Puerto De Soller där jag är just nu har överraskat.
 
Klocka: Corniche
Bågar: Vasuma
Plånbok: Acne
Case: Sandqvist
 
Det är försäsong här, det märks, men det är väldigt skönt. Temperaturen är väldigt behaglig, 20+ och ljumna vindar. Dagarna mycket okomplicerade. Gått upp, ätit fin frukost med mycket frukt och goda ostar. Tränat lite, tagit en #boköl, kollat i butiker, tagit en siesta, ätit middag, tagit en drink, zappat genom 60 kanaler och kollat vilka man kan byta språk från dubbat till engelska på och sedan sovit lite. Fantastisk "ladda batterierna-semester". 
 
Jacka: Weekday
Skjorta: J.Crew
Chinos: H&M
Skor: Sperry Topsider
 
Vad kan jag säga om Palma, förutom att det är en fin och trelvlig stad, jo stadsdelen Santa Catalina var en riktig höjdare. Gulliga trevåningshus med kulörta fönsterluckor och massvis med restauranger som kantade smågatorna. Trots försäsongskänslan är det ett tips att boka bord i förväg. 
 
Bild: Patrón Lunares Cantina
 
Inhyst i vad som ser ut att vara ett gammalt garage ligger trevliga, och snygga, Patrón Lunares Cantina. Menyn består av mycket fisk och skaldjur, med fylld bläckfisk som specialitet. Men här finns även Surf & Turf, hamburgare och lobster sandwich. Efter en tapastyngd lunch gick jag på guacamole (tillreds vid bordet), grillad majskolv med majjo och parmesan samt hamburgare. Höga betyg på allt. Bartendern var stencool, en rutinerad kvinna, som blandade riktigt bra Daiquris och bad om ursäkt för att det lokala ölutbudet var så dåligt. 
 
 
Tips nummer två är Bunkers. En riktig lyckträff. Vi gick förbi av en slump och hade tur att få ett litet bord i hörnet. Restaurangen ägs av en mycket stilig italienare, Pirlo-klass på skägget, som är mycket noga med råvarorna. Menyn varierar baserat på vad han köper in från marknaden (finns en i Santa Catalina som är väl värd ett besök). Två kockar jobbar i det öppna köket som präglar den smakfullt inredda lokalen. Det är inte stort. Kanske 20-25 sittande gäster kring olika träbord. Supertrevlig service, tillskillnad från många andra ställen där mottagandet varit ganska kyligt, och en meny som kretsade kring flera spännande vegetariska alternativt och fisk. För mig blev det hemgjord gnocchi (kocken var ju ändå italienare) med salvia och taleggio. 
 
Bild: Bunker´s
 
Tredje tipset är tapasrestaurangen Quina Creu. Mer tok-Berlin än genuint spanskt när det kommer till inredningen. En blanding av alla sorters möbler och lampor. Du skulle nästan kunna sätta upp en Dusty Deco-skylt utanför och sälja allt till fyrdubbla priser. Vår servitör var en äldre herre, fantastiskt trevlig, som hade mycket att göra under kvällen. Trots det lyckades han lotsa oss genom menyn så vi prickade rätt på pinxtos och tapas. Bäst var nog sobrasada med stekt vaktelägg och en bit lamm med grillad getost på. Syndigt men gott. Quina Creu ligger i kvarteren bakom den stora katedralen med shopping nära till hands för den som känner det.Vi skippade dessert, även om den såg god ut, och köpte glass i en av gränderna och kollade på folk innan vi promenerade tillbaka till hotellet.
 
Hotellet ja, det hette HM Balanguera (del av kedjan HM Hotels) med två hotell i Palma. Ett litet hotell ca 15-20 min promenad från stadsmuren. Bästa av allt så låg det på nära gångavstånd till Santa Catalina och alla bra restauranger och barer där. 
 
Bild: Quina Creu
 
Fräsch frukost med det man behöver, färsk frukt, urval av yougurt, ägg, goda ostar och bra juice. På taket finns en mysig pool med ett par solbäddar och soffor. Bra ställe att avsluta dagen på med en öl och en bok innan dusch och middag. Rummen är små men fina. Stort plus för megaduschen. Ni vet, ett sånt där munstycke som gör att hela kroppen riktigt kapslas in i vatten. Minus för receptionisterna, eller snarare hotellets policy, om att de inte får tipsa om andra restauranger i stan utöver kedjans egen nere vid katedralen. Sämst. Hotellpersonal är ju annars en guldgruva till bra tips om man pratar med dem ett tag. Ja ja. Prisvärt och snyggt hotell om ni inte vill bo på de svenskägda varianterna Tres, Puro, Portixol eller Feliz.
 
Bild: HM Balanguera Hotel
 
 Bild: Takpoolen på HM Balanguera Hotel
 
 
Kavaj: Oscar Jacobson
T-shirt: Samsoe & Samsoe
Jeans: J.Crew
Skor: Sperry Topsider
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela