Om Industribolaget var ett hotell

Publicerad 2014-01-03 15:09:00 i The Gunnar Hotel,

I filmen Oceans Twelve köper Brad Pitts karaktär Rusty ett hotell för pengarna han fått från den stora casinostöten i den föregående filmen. Varför? Jo för att hotell är coolt. Hotell är livet.

 

När jag går in på ett hotell är det som att alla bekymmer bara rinner av kroppen. Jag behöver inte ens bo på hotell, ibland räcker det med att hänga lite i lobbyn med en kaffe eller i baren med en drink för att atmosfären ska smitta av sig. Men bäst är såklart att också bo på hotellet vilket jag bloggat om tidigare här. Och om jag idag varit ekonomiskt oberoende eller om detta varit en annan tid i ett annat liv ja då hade jag öppnat ett hotell i Stockholm.

 

Drömmen hade varit att ta över Mornington Hotell på Nybrogatan i Stockholm. En fantastiskt fin byggnad med massvis av potential. Centralt beläget har hotellet idag 221 rum fördelat på 7 våningar med en grönskande innergård, restaurang, bar, gym och bastu. Allt i lagom storlek. Inredningen i lobbyn och restaurangen har en väldigt vacker grund. Bokhyllor täcker nästan alla väggar, här finns detaljinslag av marmor och mässing samt min favorit i det schackrutiga golvet. Sen får vi inte glömma den fantastiska hotellskylten på fasaden mot gatan. Grymt snygg! Resten skulle jag dock vilja slipa på en aning.

 

Målet är att hitta samarbeten med flera varumärken som har lokal koppling. Det gäller allt från dryck till tvålar, lakan och kanelbullar.

 

- Hotellet har idag redan ett stort fokus på böcker vilket är bra. I samarbete med en duktig importör/redaktör skulle böckerna i lobbyn gås igenom. Hyllorna skulle sedan fyllas med böcker om resor, mat, dryck, äventyr, hjältar, hjältinnor och drömmar. Målet är att kunna erbjuda titlar du absolut inte kan hitta hos de stora kedjorna. Alla böckerna ska gästerna kunna låna eller köpa. I samarbete med Papercut öppnas ett Pop-up tidningsstånd där vi ser till att det alltid finns de mest inspirerande magasinen som Lucky Peach, Monocle, Hot Rum Cow, Fire & Knives, Icon, Wired, Fast Company, Time, Bloomberg Businessweek, GQ, Vanity Fair, Esquire, Inventory Magazine, Wallpaper, Apartamento, Creative Review, Ad Age osv.

 

 

- Baren byggs om och blir mer synlig. Den ska bli dragningkraften från gatan och in. Designen bygger från den grund som redan finns idag med vidare tidlösa materialval. Menyn består av klassiska cocktails och ett fåtal bra viner samt öl. Kvalitet framför kvantitet. Nynäshamnsbryggeriet, Oppigårds eller Nils Oscar får gärna bli huvudleverantör av svensk öl. Internationella ölmärken blir Modelo Especial och Anchor Brewing. Bakom bardisken låter jag sedan gänget bakom Bartender Choice Awards styra som de vill med återkommande internationella gästspel. Hotellnyckeln låser även upp dörren till den mindre ”hemliga” och något mer intima cocktailbaren med bordsservering samt massa plysch.

 

- Menyn i restaurangen ska inte heller kompliceras. Restaurangen får gärna bli filial till AG:s med kökschefen Johan Jureskog. Grunden vilar på klassisk svensk husman. Internationella gäster ska introduceras till raggmunk med stekt fläsk och lingon, köttbullar med potatismos, kåldolmar, biff rydberg och SOS. Sen ska vi självklart ha kändisarna Club Sandwich, Cheeseburgare och Steak Frites på Jureskogs vis. Frukosten blir mindre men godare. Ingen överdådig buffé utan bacon, ägg, bananpannkakor, fruktsallad, yougurt, croissant, färskpressad apelsin juice, kaffe och te.

  

- Servicen är självklart livsviktig. Journalisten och vagabonden Bobo Karlsson tas in som konsult på området för att få rätt internationell standard. Christopher Bastin från GANT får ansvaret att klä hela personalen. I dagsläget vet jag inte vem som ska basa för lobbyn, blir en viktig position, hotellet hjärta och hjärna så det måste vara en person med ett ruskigt bra Stockholmsnätverk och ett stort leende.

 

- Badrumsprodukter tas fram i samarbete med Byredo. Bra tvål, schampo och balsam ska vara något man snackar om. Självklart finns även hotellets egna doftljus att köpa.

 

- Handdukar och morgonrock tas fram tillsammans med Pellevävare. Allt går såklart att köpa med sig hem. Pellevävare står även för lakan och överkast som såklart bär hotellets namn.

 

- I minibaren finns miniflaskor med Woodford Reserve Bourbon, Hendricks Gin, Absolut Vodka, Coca-Cola, Fentimans Ginger Beer, eget kranvatten på flaska (gratis) Fentimans Tonic, Fentimans Lemonade, Marabou mjölkchoklad, Daim, OLW Dill & Gräslök, OLW cheez doodles, Gott & Blandat och Ahlgrens bilar.

 

 

- På rummet finns även hotellets egna anteckningsböcker och pennor i samarbete med Leuchtturm1917.

 

- Brandade hörlurar från Urbanears går att köpa i shopen, där finns även hotellets egna ryggsäck framtagen av Sandqvist.

 

- Samarbete inleds med Fotografiska som hjälper till att pryda väggarna och på så sätt kan de locka besökare till sina utställningar.

 

Valhalla bageriet står för bullar och bröd.

 

- Kaffet kommer från Stockholm Roast och det finns alltid en termos med färskt kaffe i lobbyn där man kan ta med sig en kopp ut på stan.

 

- Gratis Wifi i hela byggnaden är en självklarhet och gäster som Instagrammar, Twittrar, Vinear och Facebookar med hotellets tag belönas med små gåvor.

 

- Om man glömt sina joggingskor och vill ta sig en morgontur finns ett sponsoravtal med Nike där gästen självklart kan få testa den senaste modellen. Hotellets egna träningskläder finns till försäljning om så önskas.

 

- Tillsammans med Rimowa tar vi fram en speciell weekendväska fram till försäljning.

 

- Rummen är inte barnanpassade. Barn är dock mer än välkomna och hen kommer att behandlas som små kungligheter.

 

Det är grunden på denna dröm. Arbetsnamnet är The Gunnar Hotel aka ”The Gun” i folkmun.

Fortsättning följer...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2014-01-03 16:13:17

Goda idéer! Mornington har ett guldläge som jag tycker slarvas bort lite idag. Morningtonhotellen har f ö redan ett samarbete med magasinet Filter (med systerpublikationerna Offside och Hunger). Ngt att spinna vidare på...

Postat av: Jonathan

Publicerad 2014-01-03 16:14:56

Underbart hur du beskriver dina tankar och idéer! skulle mer än gärna bo där, gärna året om.

Tack för en härlig blogg!

Postat av: industribolaget

Publicerad 2014-01-03 16:22:51


Johan,

Där ser man. Det visste jag inte. Men det är ju bra av Mornington. Gillar deras bokgrej de kör med. Egen bibliotikarie och allt.

Jonathan,

Härligt. Kul att höra!

Mvh

Samuel
industribolaget.se

Postat av: Erik

Publicerad 2014-01-03 16:59:28

Du är fan bäst Samuel. Jag blir alltid lika glad när man läser dina inlägg.

Sincerely

Erik

Postat av: Philip

Publicerad 2014-01-03 20:11:34

Hej!
Är i stan och behöver mattips till morgondagen. En bra middag till ett bra pris, var får jag det bäst? (Mat med dricka ca 250-300kr). P.S. Var på flippin idag!

Tack på förhand!
Philip

Postat av: Industribolaget

Publicerad 2014-01-03 22:45:12


Philip,

Testa Bar Central eller Nytorget 6.

Med vänlig hälsning,

Samuel
Industribolaget.se

Postat av: Anton

Publicerad 2014-01-06 17:30:31

Älskar de här lite längre inläggen. Sveriges bästa blogg!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela