Att lyckas charma Cat Power del 6

Publicerad 2008-11-20 22:06:13 i Att lyckas charma Cat Power,


Timmen är slagen. Sakta knyter jag skorna, långsamt långsamt. Jag vågar egentligen inte gå. Tänk på vad som kan gå fel. Det var ju bra som vi hade det. Lite oskyldigt bara, en fika där, ett möte på gatan där, ett leende, en kram. Jag menar hon är ju Cat Power underskön sångerska och jag är ju bara jag. 
En sista titt i spegeln, jag trycker petar till glasögonen mot näsen och drar handen genom det rufsiga håret en sista gång, 
Ute är det höst och löven skiftar i palettens alla färger. Det är inte för varmt och inte för kallt. Rocken förblir uppknäppt, jag  menar jag ska ju promenera en dit och vill inte bli svettig. 
Vad ska jag säga när jag kommer fram, kommer jag få en chans att prata med henne igen. Hon ska ju faktiskt spela och sjunga.




Rock: Coming Soon
Tröja: Acne
Skjorta: Our Legacy
Byxor: Martin Margiela
Skor: Opening Ceremony

Nu är jag där. Lokalen är full av folk som småpratar och dricker. Hon kliver ut i strålkastarljuset med gitarren i handen. Sen vet jag egentligen inte vad som hände. Det var liksom i en dimma och nu står vi där i ett hörn vid ett bord. Jag med en öl och hon med ett glas vin. Hon frågar om jag tyckte om konserten. Runt om oss står folk och pratar med varandra och dricker igen. Det är som om ingen lägger märke till oss. Som om vi är dom enda. Jag vet inte vad jag ska säga. Det var ju fantastiskt, men jag vill ju inte få det att verka som om jag smörar. Eller fan, jag säger som det är. Det var ju helt perfekt. 
Hon försvinner iväg bakom scenen för att hämta sin väska. Vad gör jag nu! Försöker se cool ut? Pillar lite på flasketiketten men det går inte att hålla sig. Jag tar fram telefonen och låtsas läser lite sms. Sjukt vad löjlig man är. Det känns som en evighet men så kommer hon igen.

Jag tar en klunk av min öl. Hon skrattar och säger att hon är glad att jag kom. Vi pratar en stund om människorna runt om kring oss. Vad tror du det paret pratar om, de ser ut att bråka? Ser du hur tjejgänget i andra hörnet spanat in bartendern när han slänger med flaskorna fullt medveten om att de tittar. Vi pratar länge och skrattar mycket.
Jag vet inte hur länge vi har stått där men plötsligt tänds lamporna, baren stänger och alla har gått. Vi säger båda på samma gång att vi inte märkt att folk har gått. Hon ser mig djupt i ögonen, jag säger att jag går och hämtar våra jackor. Vi möts vid utgången. 
Utanför är det alldeles tyst. Det har blivit lite kallt och jag fäller upp kragen. Hon har en stor, tjock halsduk som hon virar snyggt runt halsen och en hemstickad mössa som hon tar på sig lite nonchalant. 
Nu står vi där under en ensam lyktstolpe. Ett höstlöv landar på hennes axel. Jag plockar bort det försiktigt. Precis när jag gör det lutar hon sig fram och kysser mig. Det känns som jag flyger, landar mjukt, blir alldeles varm, glädjen rusar genom mig och jag kysser henne tillbaka. Någonstans hör jag musik, ljuv musik. Eller det kanske bara är jag som inbillar mig.
Sen blir allt tyst igen. 




Nu står vi bara där. Hon säger att hon måste gå. Hon ska åka på turné. En lång turné långt bort.
Jag säger att jag förstår. Någonstans visste jag att allt var för bra för att vara sant. Hon säger att hon tycker om att vara med mig. Vi bestämmer att vi ska höras när hon kommer hem. Hon smeker mig över kinden ger mig en kyss och sen vänder hon och går. 
Jag står kvar en stund och ser henne försvinna runt hörnet. Det har blivit kallt och jag stoppar händerna i fickorna och går långsamt hemåt i månljuset. Men jag går på moln, det är som om någon lyser upp vägen där jag går. Jag har fått smak av en ängel. En riktig ängel.

Kommentarer

Postat av: Erik

Publicerad 2008-11-20 23:36:08

Du skriver som en gud! Riktigt bra!

Postat av: Giddens

Publicerad 2008-11-21 00:40:27

Det har sagts förut, med det som gör din blogg är något extra är helt klart den känsla du förmedlar kring en 'outfit'. Älskar det!

Postat av: Erik

Publicerad 2008-11-21 00:44:57

Så lite så, det var befogat! Jo vi försöker, dock är vi kanske lite mer Urban från Ghettot på nattklubb än broken när det drar mot proprare breddgrader. Kul att du tittade in, förhoppningsvis blir det inte sista gången.

Postat av: designerman

Publicerad 2008-11-21 07:33:10

maybe the guy with the red 'palme' hat was swedish. he was very handsome...;)

Postat av: My Heritage

Publicerad 2008-11-21 08:04:53

Riktig, riktig bra skrivit!

Postat av: Thomas

Publicerad 2008-11-21 10:21:54

GRYMT!

Postat av: fb

Publicerad 2008-11-21 10:33:28

Är detta sista delen? Är detta en sann berättelse? Det kan bara inte sluta så här. Lysande mode/histora-följetong.

Postat av: James Dean

Publicerad 2008-11-21 10:42:52

Vackert.

Postat av: Jens

Publicerad 2008-11-21 13:40:03

Bra skrivet som vanligt men jag kan inte låta bli att skratta lite åt det psykotiska i hela Cat Power-följetongen :)

Postat av: F

Publicerad 2008-11-28 17:43:09

Shyssta bågar, var har du köpt dom?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

[email protected]

Jag heter Samuel Garlöv. På kvällar och helger leker jag med den här högst personliga bloggen. Industribolaget är en blogg om allt jag tycker är extra kul i livet som mode, matlagning, cocktails, resor, hotell, böcker och magasin. Den är min hobby. Om du har några frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att mejla [email protected]

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela